Det är mer än ett halvår sedan Sverige blev klart för VM efter playoffsegern mot Italien och i dag är det äntligen dags för det svenska laget att kliva in i VM-turneringen.

På söndagen tränade den svenska truppen på matcharenan och efter träningen svarade förbundskapten Janne Andersson och lagkapten Andreas Granqvist på frågor från media.

– Det ska bli skoj att dra i gång det här mästerskapet. Vi är väldigt laddade och ser fram emot matchen mot Sydkorea, sade lagkapten Granqvist.


Både experter och spelare brukar prata om att den första matchen i ett mästerskap är väldigt viktig och sätter tonen för lagets turnering. Men tidigare i veckan tonade assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren ned betydelsen av dagens VM-premiär.

– Den första matchen är en av tre. Klart att det är fantastiskt om vi får med oss något från den första matchen, men får vi inte det handlar det om vilken prestation vi gör. Då har vi två matcher kvar och fortfarande chansen, sade Wettergren.

Förbundskapten Janne Andersson har redan bestämt sig för vilka elva spelare som går från start – om inget oförutsett hinner inträffa. Spelarna får det definitiva beskedet om de spelar eller inte på dagens matchgenomgång.

– I princip har jag bestämt mig, om det inte händer något. Jag kommer att ta ut det laget som jag bedömer har störst chans att vinna matchen, sade Janne Andersson.

Sveriges preliminära startelva

  • Sverige (4–4–2): 1 Robin Olsen – 2 Mikael Lustig, 3 Victor Nilsson Lindelöf, 3 Andreas Granqvist, 6 Ludwig Augustinsson – 17 Viktor Claesson, 7 Sebastian Larsson, 8 Albin Ekdal, 10 Emil Forsberg – 9 Marcus Berg, 20 Ola Toivonen.
  • Avbytare 12 Karl-Johan Johnsson (mv), 23 Kristoffer Nordfeldt (mv), 5 Martin Olsson, 14 Filip Helander, 16 Emil Krafth, 18 Pontus Jansson, 13 Gustav Svensson, 15 Oscar Hiljemark, 19 Marcus Rohdén, 21 Jimmy Durmaz, 11 John Guidetti, 22 Isaac Kiese Thelin.
  • Förbundskapten: Janne Andersson.
  • Den slutliga startelvan offentliggörs 75 minuter före matchstart.