USA och Sydkorea har haft gemensamma militärövningar i decennier, vilket har retat gallfeber på Nordkorea genom åren.

Under sitt historiska möte med Kim i förra veckan förband sig Trump att ge Nordkorea säkerhetsgarantier, i utbyte mot att Kim återupprepade löftet att arbeta för en fullständig kärnvapennedrustning på Koreahalvön.

På en egen presskonferens efter mötet preciserade Trump att han var beredd att stoppa "krigsövningarna".


Nu bekräftar såväl sydkoreanska som amerikanska representanter att övningen "Freedom Guardian" ställs in.

"Vi samordnar fortfarande ytterligare åtgärder. Det har inte tagits något beslut om framtida krigsövningar" säger USA:s försvarsdepartement Pentagon i ett uttalande. Precis som Trump använder Pentagon ordet "krigsövningar" vilket är ovanligt i sammanhanget. Den formuleringen är vanlig i nyhetsrapporteringen i nordkoreanska statsmedier.

De mest intensiva övningarna mellan länderna brukar ske under våren. Så skedde även i år, vilket orsakade stora protester från Nordkorea som hotade ställa in toppmötet med USA.

Från en annan del av regionen kommer uppgifter om att Kim Jong-Un har landat i Peking för ett tvådagarsbesök. Det rapporterar kinesiska medier.


Enligt obekräftade uppgifter ska han träffa ledaren Xi Jinping för att berätta om läget efter toppmötet med Trump i förra veckan.

Det är tredje gången i år som Kim besöker grannlandet. Supermakten Kina är den slutna diktaturen Nordkoreas viktigaste allierade.