FOTBOLL FM-ligan

• PS Kemi – VPS 0–1 (0–1)
  • 0–1 Douglas Caé (7).

VPS fick en perfekt start på lördagens bortamatch mot PS Kemi. Matchen var inte ens tio minuter gammal förrän Douglas Caé hade gjort 0–1 för gästerna. Juha Hakola stod för ett fint förarbete, slog ett inlägg och bollen hittade Caé. Anfallaren i sin tur nickade bollen ostört i mål.

Flera mål sågs det inte innan paus, men med några få undantag gick det ingen större nöd på VPS. Drygt fem minuter in i andra halvleken uppstod en tilltrasslad situation i gästernas straffområde. Men ingen av PS Kemis spelare hann fram till bollen som låg i närheten av Samu Volotinens mål.

I andra halvleken försökte Kemi bryta genom i offensiven men laget skapade inte många chanser och trots allt kom VPS ganska enkelt undan. Gästerna hade några lägen och en del passningskombinationer, men i takt med att matchuret närmade sig 90 minuter verkade VPS nöjt med 0–1.

Ett resultat laget också lyckades bevaka till den sista visslingen.

VPS laguppställning: Samu Volotinen - Jesper Engström (64 min Hindrek Ojamaa), Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen - Berkant Güuner (78. Juho Lähde), Aatu Laatikainen, Jerry Voutilainen (v), Sebastian Strandvall - Juha Hakola (88 min Joonas Vahtera), Douglas Caé