Han fick vänta tills han var 32 år gammal. Men mot Polen fick Radamel Falcao äntligen göra sitt första VM-mål för Colombia som vann matchen med 3–0.

– Det var det målet jag drömt om sedan jag var barn, sade anfallaren.

– Hela Colombia har väntat på det här ögonblicket, stöttat mig och lyft mig i tunga perioder, och jag vill tacka alla colombianer för att de varit med mig.

Falcao missade förra VM-slutspelet på grund av skada, och Colombia fick i stället se en ny stjärna slå igenom på allvar i Brasilien: James Rodríguez. Han vann skytteligan i mästerskapet 2014 men har den här sommaren dragits med skador. Han missade premiärmatchen mot Japan och klev av den sista gruppspelsmatchen mot Senegal. Enligt tidningen El Tiempo "pekar allt på" att James inte spelar mot England.

I mittfältarens möjliga frånvaro blir trycket på Falcao ännu större. Englands offensive spelare Jesse Lingard, som spelade tillsammans med Falcao i Manchester United, fick inte se colombianen lysa i Premier League. Men han såg ändå tillräckligt för att nu höja ett varningens finger mot "El Tigre".

– Han är en högklassig spelare. När han är i boxen är han dödlig och hans avslut där inifrån är toppklass, så självklart har vi koll på det, säger Lingard inför matchen.

England, som fick en relativt enkel gruppspelsresa, har sett rivaler som Tyskland och Argentina åka ut ur VM – och laget har börjat drömma om något stort. England har inte nått kvartsfinal sedan 2006 – men motståndet nu blir ett annat test än gruppspelet.

– Vi behöver inte ändra alltför mycket. Oavsett vilken omgång vi är i ska vi spela på samma sätt. Vi spelar utan rädsla och med en frihet. Det är vad som tagit oss hit, så varför ändra?, säger Lingard.

För segraren väntar antingen Sverige eller Schweiz i kvartsfinalen.