VM-festen fortsätter. Svenska landslaget fortsätter att göra succé och överraska i Ryssland.

Efter 1–0 mot Schweiz i åttondelsfinalen väntar England för förbundskapten Janne Andersson och hans gäng.

– Vi är bland de åtta bästa i världen. Det känns otroligt grymt och vi förtjänar att vara här, säger Ekdal.

Sverige har av utländska experter anklagats för att spela defensivt och tråkigt.

Det är något Ekdal viftar bort.

– Vi är lika skickliga som Italien, Frankrike och Tyskland. Men vi måste ta fram något annat kort i rockärmen och det är det fysiska spelet och det här spelet där vi uppoffrar oss för varandra. Det är så vi kan gå långt i ett VM.

Nu väntar några dagars återhämtning och träning i det svenska VM-lägret i Gelendzjik vid Svarta havet innan det bär av till Samara för kvartsfinalen.

England är en klassisk motståndare för Sverige och i många år var det en blågul önskemotståndare. Mellan 1968 och 2011 – i 43 år – var Sverige obesegrade i landskamper mot England.

Fotbollsfans minns Glenn Hyséns heroiska insats i 0–0-matchen i VM-kvalet på Wembley 1988, liksom Tomas Brolins mål som gav 2–1-segern i EM på hemmaplan 1992.

Sverige har även spelat oavgjort i två matcher i VM under 2000-talet, både 2002 och 2006.

Och de med fler år på nacken kommer ihåg att Sverige slog England med 3–2 på Wembley redan 1959, en match som gav tvåmålsskytten Agne Simonsson Svenska Dagbladets Bragdguld samma år.

Dags för en ny bragd på lördag?

Brittiska medier verkar ha tagit ut segern i förskott. Men det oroar inte Marcus Berg.,

– De kanske tittar på våra namn och var vi spelar och det smäller kanske inte så högt. Men vi har nog satt oss i respekt nu.