Dagens träning i Samara hölls i behaglig värme, 25 grader, solsken och ulliga små moln över miljonstaden vid Volga. Alla spelare var på plats och efter den stängda träningen samlades en stor skara journalister för att lyssna på presskonferensen med Janne Andersson och lagkapten Andreas Granqvist.

Hur ska Sverige hantera den största matchen på länge?

Precis som vanligt.

– Vi har spelat flera viktiga matcher med det här gänget och vi hanterar den här precis som vanligt. Vi har goda vanor som gett goda erfarenheter, det jobbar vi vidare med, säger Janne Andersson.


Varken Janne Andersson eller Andreas Granqvist kan peka på en enskild nyckel för att vinna matchen. Men för första gången så här långt möter de ett lag som precis som Sverige har fasta situationer som ett av sina farligaste hot.

– Det kollektiva försvarsspelet måste sitta, vi får inte fuska i det. Och våga ha ett eget anfallsspel när vi vinner boll. Sen är fasta situationer Englands styrka också, säger Granqvist.

På frågor om varför Sverige seglat upp som en jobbig och möjligen svårläst motståndare för andra nationer är Janne Andersson som vanligt ödmjuk.

– Vi borde vara ganska lätta att analysera, vi är väldigt konsekventa. Men vi har fått till något bra, ibland får man berömma sig själv lite. Vi har fått till något bra, och vi är väldigt trygga i det.