I årets marsch längs Champs-Élysées deltog drygt 4 000 militärer, tillsammans med 220 motorfordon och 250 hästar, rapporterar Le Monde. 30 helikoptrar hovrade i luften ovanför.

Festligheterna inleddes vid tiotiden på förmiddagen. Den franske presidenten Emmanuel Macron åkte med i paraden i en militärjeep, intensivt bevakad av ett stort antal flankerande poliser på motorcyklar. Därefter bevittnade han sitt manskap från första parkett på hedersläktaren.

I år vill Frankrike markera att man stärkt de militära relationerna med Asien-Stillahavsregionen. Därför var både Singapores premiärminister och Japans försvarsminister inbjudna att delta vid festligheterna.

Förra årets parad imponerade stort på USA:s president Donald Trump, som då var på statsbesök. Frågan är dock om den amerikanske presidenten hade blivit lika begeistrad om han hade varit på plats denna gång: När det var dags för nio franska stridsflyg att avbilda Frankrikes flagga med hjälp av färgad rök tycks något ha gått fel. Ett av de plan som skulle spreja himlen med blått sprutade i stället ut röd färg, vilket gav ett något märkligt intryck.

Sedan 1790 har fransmännen med få undantag, exempelvis under den tyska ockupationen på 1940-talet, firat 14 juli.