Sjukhusen i området har översvämmats av skadade personer, och för många av dem som vårdas är läget fortfarande kritiskt.

Politikern Siraj Raisani dödades i attacken, som genomfördes av en självmordsbombare. Raisani kandiderade till folkrepresentationen i provinsen Baluchistan för partiet Baluchistan Awami Party (BAP). Extremistgruppen Islamiska staten (IS) har tagit på sig dådet, det dödligaste i Pakistan sedan 2014.

Spänningen har ökat i landet inför valet den 25 juli, särskilt sedan den förre premiärministern Nawaz Sharif meddelade att han tänkte återvända till landet för att avtjäna ett fängelsestraff för korruptionsbrott. Bombdådet skedde strax efter det att Sharif landat i staden Lahore i nordöstra Pakistan.

Sharif har framfört anklagelser om valfusk, där han hävdar att delar av militären försöker stoppa hans parti Muslimska förbundet (PML) från att väljas till en ny mandatperiod.

Militären i Pakistan varnade tidigt för ett försämrat säkerhetsläge fram till valet, och har meddelat att man ska ha omkring 370 000 soldater utposterade i landet på själva valdagen.