Det genomgående temat i ryska medier efter toppmötet var att det kalla kriget är över. "Västs försök att isolera Ryssland misslyckades" var till exempel rubriken i den statliga tidningen Rossiiskaja Gazeta, rapporterar Reuters.

Den ryska nyhetsbyrån Ria Novosti citerar en politisk analytiker som anser att Putin framstod som den starkare av de båda ledarna, skriver Washington Post.

Hyllningarna till Putins framträdande vid toppmötet skiljer sig markant från reaktionerna i Washington där Trump beskylls för att ha misslyckats med att stå upp emot Putin.

Putin har baserat en stor del av sin image på att återupprätta den internationella status som Ryssland förlorade när Sovjetunionen kollapsade 1991. Han har också stört sig på den tidigare amerikanske presidenten Barack Obama som kallade Ryssland för en regional makt.

Samtidigt irriterar sig många ryska medier på den amerikanska journalistkårens besatthet av påstådd rysk inblandning i presidentvalet 2016. "För mig framstår det som den enda fråga som intresserar amerikansk press", sade Jegor Kolyvanov på den Kreml-kontrollerade tv-kanalen NTV.