FOTBOLL FM-ligan

• VPS – FC Lahti 2–2 (2–1)

FC Lahti tog ledningen redan efter fem minuter när brassestrikern Stenio avslutade en snabb kontring med att sätta bollen i mål. Men det var VPS som ledde i halvtid.

Juha Hakola slog en låg hörna från vänster som mittfältaren Xhevdet Gela styrde i eget mål i 17:e minuten. 2–1 kom tio minuter senare då Aubrey David avslutade en stilig hörnvariant genom att dunka in bollen från nära håll.

VPS backade hem rejält i andra halvlek och avstyrde rätt bra centralt. Men efter ett bolltapp nära mittlinjen fick esten Henri Anier, som blivit inbytt på högerkanten, yta nära straffområdet. Han krutade på och bollen tog studs både på ett backben och på stolpen innan den hittade nätet. 2–2 i 79:e minuten.

VPS laguppställning: Samu Volotinen – Jesper Engström (64 min, Hindrek Ojamaa), Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Aubrey David (v), Juho Lähde – Jerry Voutilainen, Omar Jama – Juha Hakola (v), Joonas Vahtera (68 min, Steven Morrissey) – Douglas Caé (87 min, Ibrahima Gueye).