Börsinsamlingen som ordnades runt om i landet 20–22 september inbringade cirka 1 170 000 euro. Insamlingens slutgiltiga resultat blir klart i november. I det slutgiltiga resultatet räknas även andra bidragssät med, så som bidrag per textmeddelande, på webben eller via MobilePay eller Pivo.

– Utan frivilligas och bidragsgivares insats kunde Röda Korset inte hjälpa offer för katastrofer ute i världen och i Finland. Tack vare er kan vi förmedla hjälp dit nöden är som störst, säger Raisa Heinämäki, koordinator för Hungerdagskampanjen.

Hungerdagen är Röda Korsets största årliga insamling. På webben kan man delta i insamlingen ända fram till slutet av oktober.

– Även om man inte hann delta i bössinsamlingen kan man enkelt grunda en egen elektronisk insamlingsbössa och samla in bidrag på sociala medier. Även ett litet bidrag har en stor betydelse, säger Heinämäki i ett pressmeddelande.

I år ordnades hungerdagen för 38:e gången. Med medlen som samlades in hjälper man i år bland annat människor i Bangladesh som flytt undan våld samt offer för Mangkhut-tyfonen i Filippinerna. I Finland hjälper man bland annat offer för bränder med medel ur katastroffonden. Förra året hjälpte Röda Korset sammanlagt 345 människor efter 121 bränder.