ISHOCKEY Division 2

• IK Kronan – Malax IF 5–3 (2–1, 0–1, 3–1)
  • I: 3.21 Joonas Kaas 1–0, 5.45 Jesse Väkelä (Aaron Nässlin) 1–1, 17.14 Kristian Åsvik (Jakob Hellström, Sami Kaskilahti) 2–1.
  • II: 37.36 Sebastian Sundvall (Anton Ivars, Johnny Martin) 2–2.
  • III: 44.03 Sami Kaislehto (Teemu Kaislehto) 2–3, 47.48 Rasmus Stenfors (Aleksanteri Limma) 3–3 pp, 58.05 Jakob Hellström (Robert Djupsjöbacka, Kristian Åsvik) 4–3 pp, 59.49 Aleksanteri Limma (Jakob Hellström, Kristian Åsvik) 5–3 tm.
  • Mv: Mikael Isoaho Kronan 7+18+0=25 (ut: 40.00), Teemu Vähätiitto Kronan 0+0+10=10 (in: 40.00), Jere Parviainen Malax IF 17+10+15=42.
  • Utv: Kronan 5x2=10 min, Malax IF 6x2=12 min.
  • Publik: 170.

Jesse Väkelä kvitterade i första perioden och Sebastian Sundvall upprepade bedriften i andra. Dryga fyra minuter in i tredje perioden förde Sami Kaislehto, assisterad av brodern Teemu, Malax IF i ledningen för första gången, men matchen var lång ifrån över.

Backen Rasmus Stenfors och centern Jakob Hellström vände matchen med varsitt mål i powerplay och yttern Aleksanteri Limma satte spiken i tom bur med elva sekunder kvar. Malax lagkapten Anton Ivars satt utvisad för interference bägge gångerna Kronan nätade i powerplay i tredje perioden.

Kronan och Jeppis tar plats i toppen av tabellen i och med två raka segrar var i början av säsongen. Malax IF är ett av fyra lag som har en seger.

Malax IF:s laguppställning