Strax efter halv åtta på lördag kväll stannade polisen en bil på Smedsbyvägen i Korsholm för kontroll. Föraren var en 41-årig man från Vasa som saknade körrätt. Blåstestet visade 0,08 promille och snabbtestet var positivt för amfetamin. Polisen hittade dessutom narkotiska läkemedel på mannen.

Mannen fördes iväg för noggrannare test och misstänks bland annat för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och framförande av fordon utan körrätt. Det är tredje gången på ett år som mannen påträffas körande utan körrätt.


Strax efter halv tolv på lördagskvällen stoppade polisen en bil på Krutkällarvägen i Vasa. Bilen kördes av en 18-årig man från Vasa som blåste 0 i blåstestet men testade positivt för cannabis. Han fördes iväg för ytterligare test.

Mannen misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika. Han saknade också körrätt och misstänks därför för framförande av fordon utan körrätt.


Nästan samtidigt stannade polisen en lätt motorcykel för kontroll i Vasa centrum. Den hade kört vårdslöst genom korsningen av Korsholmsesplanaden och Storalånggatan. Motorcykeln hade en passagerare.

Den 16-åriga man från Korsholm som körde motorcykel blåste 1,1 promille och senare test på polisstation visade 0,45 milligram per liter. Han misstänks för grovt rattfylleri.

Han misstänks också för fordonsbrott eftersom motorcykelns registerplåt var smutsig och både siffrorna och bokstäverna slitna.