"Har just pratat med Saudiarabiens kung som nekar till all kännedom om vad än som kan ha hänt 'vår medborgare'", skriver Trump.

– Deras nekande var mycket, mycket bestämt, konstaterade Trump när han en stund senare talade med journalister vid Vita huset.

– På mig lät det som att det kanske kunde röra sig om vilka mördare som helst. Vem vet?

USA:s president bekräftade samtidigt att utrikesminister Mike Pompeo reser "inom den närmaste timmen" för att träffa kung Salman.

Under måndagseftermiddagen anlände en grupp på ett tiotal personer till det saudiska konsulatet i Istanbul. Det är inte allmänt känt vilka de är, men tidigare under dagen gjorde turkiska diplomatiska källor gällande att en turkisk-saudisk grupp skulle granska lokalerna.

En anonym källa nära det saudiska styret uppger att kung Salman har beordrat åklagare att inleda en internutredning om fallet med den försvunne saudiske journalisten Jamal Khashoggi, som försvann när han klev in genom det saudiska konsulatets dörrar den 2 oktober.

I söndags diskuterade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och kung Salman för första gången Khashoggifallet under ett telefonsamtal. Diskussionen ska bland annat ha berört frågan om att skapa en gemensam arbetsgrupp för att utreda försvinnandet.

Khashoggi har saknats sedan han besökte konsulatet den 2 oktober. Turkiska myndigheter tror att han mördats därinne, vilket förnekas av Saudiarabien.