Tre förluster i rad och målskillnaden 4–18. Det är riktigt stygga siffror för Sport som rasat ihop som ett korthus efter förra veckans 1–3-bortaseger mot HPK.

Efter onsdagskvällens 5–1-utskåpning i Raumo pratade tränaren Ari-Pekka Pajuluoma om att laget inte visar tillräcklig mental styrka när motståndarna tar ledningen och det skulle verkligen gälla att råda bot på det om Sport ska undvika att fastna i bottenträsket ännu en säsong.

Pajuluoma försöker väcka laget genom att vaska om rejält i kedjorna. Roope Talaja placeras i fjärdekedjan medan Tomi Körkkö spelar i förstakedjan med Tommi Tikka och Aleksi Ainali. Andrakedjan består av tidigare välfungerande trion Toni Kallela, Brody Sutter och Joel Kiviranta och Niklas Nevalainen är tillbaka och ersätter Victor Westermarck bredvid Oskari Manninen i första backparet.

Westermarck spelar i tredje backparet med Jyri Niemi och Valtteri Viljanen får nöja sig med att vara sjunde back. Yttern Miro Lehtimäki har kallats tillbaka från Hermes och tar plats till höger i fjärdekedjan.

Sports laguppställning

  • Tomi Körkkö – Tommi Tikka – Aleksi Ainali
  • Toni Kallela – Brody Sutter – Joel Kiviranta
  • Jesse Paukku – Antti Kalapudas – Olavi Vauhkonen
  • Roope Talaja – Valentin Claireaux – Miro Lehtimäki
  • Oskari Manninen – Niklas Nevalainen
  • Tony Sund – Colby Robak
  • Jyri Niemi – Victor Westermarck
  • Valtteri Viljanen
  • Mv: Sami Aittokallio (Mika Järvinen)
  • Nedsläpp 18.30 på Kopparön


SaiPa har inlett säsongen bra. Villmanstrandklubben brukar lyckas bra när det ska värvas nordamerikaner och två sådana finns i topp i den interna poängligan. Kanadensiska centern Tyler Morley bär guldhjälmen efter 6+5=11 poäng på lika många matcher och amerikanska yttern David Goodwin, som gör sin andra säsong i SaiPa, är god tvåa med 5+5=9 poäng.

Sportfostrade yttern Joni Nikko, 24, är femte bäst med sina 1+5=6 poäng och Robin Salo är näst bästa back med 2+3=5. Det kan jämföras med förra säsongen då Salo stannade på 0+5 efter 43 matcher med Sport.

Zoom

Robin Salo, 20, lämnade Sport efter förra säsongen och spelar i kväll sin första match mot fostrarklubben. Foto: FM-ligan/Europhoto /Jukka Rautio


Salo har 20.15 i speltid i snitt per match och har avlossat näst mest skott i laget med sina 43. Senast han tog avslut innebar det 3–2-segermålet i förlängning hemma mot JYP i lördags. Segern var SaiPas tredje raka.

Salo och Nikko spelar i SaiPas andrafemma tillsammans med Goodwin, Morley och backen Jere Sneck. Gästernas mål vaktas av 21-åriga Niclas Westerholm.