Aleksi Ainali har vilat i början av veckan efter att han åkte på en lindrig skada i lördags mot Tappara. Han är i skick för spel och tar plats i kvällens andrakedja.

I skadade Joel Kivirantas frånvaro får Miro Lehtimäki åter chansen och han spelar i förstakedjan med Toni Kallela och Brody Sutter. Även Antti Kalapudas kedja med Jesse Paukku och Olavi Vauhkonen på kanterna hålls intakt.

Zoom

Aleksi Ainali, här i närkamp med SaiPas amerikanska ytter David Goodwin i fredags, är Sports näst bästa poängplockare med 5+3=8. Foto: Arkiv/Linus Lindholm


Valentin Claireaux är tillbaka som fjärdecenter och Valtteri Viljanen återvänder till försvaret, där han spelar i andra backparet med Tony Sund.

Yttern Gustav Willman Borvik och backen Ville Saukko får inte plats i laguppställningen. Mika Järvinen, som gjorde det bra mot Tappara, får fortsatt förtroende i målet.

Utöver Joel Kiviranta finns lagkaptenen Erik Riska och långtidsskadade centern Joonas Komulainen på skadelistan.

Sports laguppställning

  • Toni Kallela – Brody Sutter – Miro Lehtimäki
  • Roope Talaja – Tommi Tikka – Aleksi Ainali
  • Jesse Paukku – Antti Kalapudas – Olavi Vauhkonen
  • Tomi Körkkö – Valentin Claireaux – William Rapuzzi
  • Oskari Manninen – Niklas Nevalainen
  • Tony Sund – Valtteri Viljanen
  • Jyri Niemi – Colby Robak
  • Victor Westermarck sjunde back
  • Mv: Mika Järvinen (Sami Aittokallio)
  • Nedsläpp 18.30 på Kopparön.

41-åriga Pekka Kangasalusta, som är född i Jurva och fostrad i Sport, efterträdde Risto Dufva i Jukurit och gör sin första säsong som ligatränare.

Jukurit har liksom Sport spelat många jämna matcher som avgjorts i förlängning eller straffläggning. Det har blivit segrar i förlängning mot KalPa och Pelicans, medan Helsingfors IFK var bättre i spel tre mot tre och Kärpät, HPK och JYP knäckt Jukurit på straffar.

Trepoängare har laget från S:t Michel tagit borta mot JYP och hemma mot KooKoo och KalPa. Kuopiolaget fick stryk med 5–1 i lördags i en match där centern Turo Asplund glänste med 2+1. Asplund gick upp som poängkung i Jukurit med 6+3=9. Backen Teemu Suhonen är god tvåa med 5+4=9 och yttern Miika Roine har samlat på sig 3+5=8.

Zoom

Teemu Henritius var en av värvningarna då Sport förberedde sig för ligaspel 2014. Säsongen efter vann han FM-serien med Jukurit och han har hållit till i S:t Michel sedan dess. Foto: FM-ligan/Europhoto/Jukka Rautio


Sportbekanta anfallaren Teemu Henritius (2+3=5) gör sin fjärde säsong i Jukurit. Han är den tredje länken i gästernas andrakedja med Asplund och Roine. Till höger i tredjekedjan hittas nyförvärvet Vadim Pereskokov. Den KHL-meriterade ryssen, som spelade 25 matcher för Pelicans förra säsongen med saldot 3+4=7, debuterar för Jukurit.

Sami Rajaniemi vaktar Jukurits mål i kväll.