3–1
slutade lördagens ligamatch Sport –Ässät.

Sport gjorde kvällens första mål redan i andra minuten. Tomi Tikka nätade i powerplay och en stund senare satte Antti Kalapudas 2–0.

Sport var det klart bättre laget under stora delar av första perioden, men strax före pausvilan fick Ässät spela powerplay med fem mot tre. Med en sekund kvar av första perioden reducerade Jyri Marttinen.

Det gjordes endast ett mål i andra perioden och det var Sport som nätade. Olavi Vauhkonen avslutade en kontring med ett snyggt skott.

Överlag var andra perioden jämn och båda lagen hade en del chanser. Sports målvakt Mika Järvinen räddade nio gånger medan hans motsvarighet i Ässät, Henri Kiviaho, stod för sju ingripanden.

Det gick ingen nöd på Sport i tredje perioden och laget bevakade sin ledning utan större problem.