Segern innebar Real Madrids första vinst i seriespelet på sex matcher – en resultatrad som till slut kostade förre tränaren Julen Lopetegui jobbet i måndags.

Men Real Madrids vinst satt långt inne. Det dröjde till 83:e minuten innan den brasilianska anfallaren Vinicius Junior sköt ett skott som styrdes i målet av Valladolid-backen Kike Olivas. Sergio Ramos säkrade segern på straff fem minuter senare.

För rivalen Barcelona såg det ut att bli en överraskande förlust borta mot nykomlingen och bottenlaget Rayo Vallecano, som ledde med 2–1 fram till 87:e minuten.

På tre minuter vände sedan matchen. Ousmane Dembélé sköt först in 2–2 och sedan avgjorde Luis Suarez mötet med sitt andra mål, till 2–3, i 90:e minuten.