När de 27 kvarstannande EU-ländernas brexitansvariga ministrar träffade chefsförhandlaren Michel Barnier i Bryssel på måndagen fanns fortfarande inga tecken på något genombrott.

"Barnier förklarade att intensiva förhandlingsförsök fortsätter, men att ingen uppgörelse ännu har nåtts", berättas i ett uttalande från ministermötet.

"I den här slutfasen av förhandlingarna visade ministrarna återigen att vi är fast beslutna att hålla enigheten bland de 27 (kvarstannande EU-länderna). Vi har återigen upprepat vårt stöd för chefsförhandlaren. Och vi stöder hans ansträngningar för att fortsätta arbeta för en uppgörelse", säger Österrikes EU-minister Gernot Blümel.

Barnier ska på tisdag informera EU-kommissionen om läget i förhandlingarna. Samtidigt väntas kommissionen ta beslut om att efter brexit den 29 mars 2019 placera Storbritannien på listan över länder vars medborgare inte behöver visum till EU.

Irlands utrikesminister Simon Coveney betonar samtidigt att stödet är fortsatt starkt för Barnier och hans förhandlingsgrupp.

– Det här är helt klart en väldigt viktig vecka för brexitförhandlingarna. Båda sidor har verkligen intensifierat sitt engagemang, säger Coveney i en kort kommentar på väg ut från mötet i Bryssel.

Men om någon lösning är i sikte vågar han knappt sia om.

– Vi måste ge dem tid och utrymme för att avsluta jobbet. Vi får vänta och se vart det tar vägen.

Från London hälsar samtidigt premiärminister Theresa Mays talesman att man fortsatt hoppas på framsteg i förhandlingarna, men inte till vilket pris som helst, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

May attackeras samtidigt återigen av sin före detta utrikesminister Boris Johnson.

"Den här regeringen verkar vara på väg att kapitulera totalt. Vi är på väg att underteckna något mycket värre än vår nuvarande position", skrev Johnson i The Telegraph i söndags.

En annan avhoppad ex-minister, Justine Greening, håller med i en BBC-intervju.

– Det vore den värsta av alla världar. Det skulle lämna oss utan inflytande, med mindre kontroll över de regler vi måste följa, säger den tidigare utbildningsministern om tanken på att låta Storbritannien tillfälligt stanna kvar i EU:s tullunion i väntan på något annat.