Under torsdagen rapporterades 631 människor saknade. Ett dygn senare meddelade Kory Honea, sheriff i Butte County, att siffran ökat till 1 011 efter att fler rapporter kommit in om nödsamtal när branden bröt ut.

Han påpekar samtidigt att listan inte är konstant, och att 329 människor som tidigare rapporterats saknade har hittats vid liv.

– Informationen jag ger er är rådata och det är möjligt att listan innehåller samma namn två gånger, säger han och lägger till att en del människor som har lyckats undkomma branden kanske inte vet att de finns med på listan.

Sammanlagt har 71 människor hittats döda med anledning av den så kallade Camp Fire-branden, som är den dödligaste kända branden i Kalifornien hittills.

Branden bröt ut den 8 november och har förstört stora delar av staden Paradise och tvingat flera tusen invånare på flykt.

USA:s president Donald Trump ska besöka området i dag och ska bland annat träffa personer som drabbats av branden.

Camp Fire-branden har rasat på 59 000 hektar och var under kontroll till 50 procent under fredagen. Enligt myndigheterna har 47 200 människor tvingas lämna sina hem på grund av branden och närmare 1 200 lever på härbärgen.

Hundratals räddningsarbetare och hundar fortsätter sökandet i Paradise och myndigheterna samlar DNA från anhöriga till saknade personer för att kunna identifiera kvarlevor som hittas i det brandhärjade området.

Längre söderut i Kalifornien har tre människor dödats i den så kallade Woolsey-branden norr om Los Angeles, som på fredagen bedömdes vara under kontroll till nära 70 procent.

Myndigheterna tror att den ska vara helt under kontroll på måndag.