Regeln för männen är att deras kontrakt kan avslutas 18 månader efter en skada.

Det var i fjol som det engelska fotbollsförbudet FA förändrade grundreglerna för kontrakten för de kvinnliga spelarna i Super League, något som alla spelare i de elva lagen måste skriva på.

Det nya regelverket ger sämre skydd för skadade spelare.

– Det är en besvikelse. Ingen spelare väljer att bli skadad. Det är horribelt det som står i kontrakten och det borde tas bort, säger den norska landslagsspelaren Maren Mjelde som spelar i Chelsea.

Uppgifterna om de nya Super League-kontrakten kom fram i Football Leaks-dokumenten som nyhetsbyrån Reuters fått ta del av.

En talesperson från FA säger att de kvinnliga fotbollsspelarnas kontraktregler skapades utifrån ett ekonomiskt hållbart perspektiv.

– Det skiljer sig från männens proffsfotboll som är mer etablerad och bättre rustad för att möta de ekonomiska krav som det innebär att få spelare långtidsskadade, säger talespersonen.

Det engelska spelarfacket PFA var med och tog fram reglerna, men direktören Matthew Buck säger att PFA rekommenderat FA att ha lika regler som för herrspelarna.

Fram till maj i fjol fanns i reglerna ingen tidsgräns för hur länge klubben skulle betala en skadad spelares lön. I de nya reglerna står det att klubben inte måste betala lön till skadad spelare i mer än sex månader.

I standardkontrakten för herrspelarna i Premier League finns ingen tidsbegränsning för hur länge klubben ska betala ut lön för en skadad spelare, men efter 18 månader kan lönen reduceras till hälften.

Årsmedellönen för en Premier League-spelare är motsvarande cirka 3 miljoner euro, för en Super League-spelare 30 000 euro.