Sadio Mané placerade in 1–0 efter drygt 20 minuter i söndagskvällens match.

Svaret från Manchester United dröjde inte länge. Jesse Lingard gjorde inget misstag när han satte 1–1 i 33:e minuten efter att Liverpoolmålvakten Alisson misslyckats med att boxa bort bollen.

Mer än så blev det inte för gästerna och inbytte Xherdan Shaqiri avgjorde matchen med sina två mål i andra halvlek. 2–1 i 73:e minuten och 3–1 i 80:e förstörde Uniteds chanser att ta in på topplagen i tabellen. Laget är efter förlusten kvar som sexa, åtta poäng bakom närmsta lag, Arsenal, och hela 19 poäng efter Liverpool.

Arsenal åkte i sin tur på en rejäl plump – förlust med 3–2 borta mot Southampton.

Hemmalaget, som inför matchen låg näst sist i tabellen, tog ledningen med både 1–0 och 2–1, men Arsenal lyckades kvittera båda gångerna. I 85:e minuten nådde ett inlägg fram till Charlie Austins och Southampton hade ledningen ännu en gång. Och denna gång lyckades inte Arsenal svara.

Southampton tog viktiga poäng i bottenstriden och för nya tränaren Ralph Hasenhüttl var det första segern med klubben. För Arsenals del var det första förlusten sedan den 18 augusti.

Samtidigt som Arsenal förlorade tog Chelsea tre poäng borta mot Brighton. Pedro och Eden Hazards två mål i första halvlek räckte för att bärga segern.