Vi vill göra Vasabladet ännu bättre. Därför bad vi våra läsare om att få komma hem till dem och höra vad de tycker om tidningen. 

– Det är väldigt roligt att så många läsare hörde av sig och ville vara med i "Får vi komma hem till dig?". Tyvärr kan vi inte besöka alla, eftersom antalet anmälningar var så pass stort, säger Nina Dahlbäck, nyhetschef och tf chefredaktör för Vasabladet.

"Redan nu har vi fått många värdefulla synpunkter på innehållet i tidningen och på sajten – synpunkter som vi tar till oss och jobbar vidare med."

Nina Dahlbäck

tf chefredaktör och nyhetschef

 
Hembesöken har kommit igång denna vecka och pågår fram till den 18 januari. 

– Det är otroligt roligt att hembesöken kommit i gång på ett bra och konstruktivt sätt. Redan nu har vi fått många värdefulla synpunkter på innehållet i tidningen och på sajten – synpunkter som vi tar till oss och jobbar vidare med, säger Dahlbäck.


Hembesöken gör vi för att det är viktigt för oss på Vasabladet att veta vad läsarna tycker och tänker om oss. Vi vill veta varför vi är viktiga för dem, och hur vi kan bli bättre. 

–  Konceptet med hembesök är ett lite annorlunda grepp som involverar och engagerar inte bara läsarna utan också alla medarbetare på VBL, ÖT och Sydin. I grund och botten handlar det om att göra relevant och ännu bättre innehåll för våra läsare. 
 
Niklas Kallenberg bjöd in Vasabladet till familjens hem i Smedsby.

En av dem som öppnade sina dörrar för Vasabladet är Niklas Kallenberg i Smedsby.

– Jag ville vara med eftersom det var ett bra initiativ. Att göra djupare intervjuer med läsarna är fräscht och vettigt.

Han och hans fru har prenumererat på Vasabladet sedan de flyttade till Österbotten för tretton år sedan. 

– Ledarna är bra och jag uppskattar den lokala täckningen. Jag läser också gärna ekonomi och kultur, säger Kallenberg.

"Ledarna är bra och jag uppskattar den lokala täckningen."

Niklas Kallenberg

Läsare och prenumerant

 
Han börjar varje vardag med att läsa e-tidningen och surfar på webbsidan flera gånger om dagen. Om helgerna är det papperstidningen som gäller. Då tar han sig tid att fylla i korsord och att läsa tidningen grundligare.

– Genom Vasabladet får jag en inblick i vad som händer lokalt. Det stöder också min yrkesroll som lärare i redovisning och finansiering. Jag försöker alltid knyta an undervisningen till aktuella nyheter, och därför behöver jag veta vad som händer i näringslivet, framför allt lokalt.

Visa det här inlägget på Instagram

Nu har vi på Vasabladet kört i gång med våra hembesök #fårvikommahemtilldig. Under veckan har VBL-anställda besökt läsare på olika håll i regionen och har fått såväl intressanta synpunkter på våra produkter som trevliga fikastunder.?? Kolla in bilder från några av våra hembesök här! ?? Mariann Skog-Södersved är professor i tyska och har läst VBL så länge hon kan minnas. ”Dagstidningen är en bra kompanjon i vardagen”, säger Mariann som framför allt läser lokala nyheter, ekonomitexter och artiklar om inrikes- och utrikespolitik. Hon tog emot Stig Nygård och Nina Dahlbäck hemma i Vassor i Korsholm i onsdags. ?? Flitiga e-tidningsläsaren Göran Burman i Köklot har en fantastisk utsikt över Kvarken. Här pekar han ut fyren Ritgrund för Vasabladets webbutvecklare Joachim Othman. Vi fick också se två havsörnar! Printredaktör Monica Ahlroth fotade. ?? Hängivna VBL-läsaren och sportfantasten Thomas Källund i Malax fick besök av digitala marknadsföraren Kim Filppula och webbredaktören Linn Övergaard i tisdags. "En mycket bra tidning som utvecklats mycket", anser Källund om en tidning som han prenumererat på non-stop sedan han flyttade hemifrån. Men "mera sport" och "måndagstidningen tillbaka" är Källunds önskemål. ?? Niklas Kallenberg i Böle, Smedsby har prenumererat på Vasabladet i tretton år, sedan han och frun flyttade hit från Helsingfors. För Vasabladets Alexandra Furu och Patric Fogde berättade han att han bland annat uppskattar ledarna och den lokala täckningen.

Ett inlägg delat av Vasabladet (@vasabladet)