Också nioåriga sonen Melvin intresserar sig för tidningen, speciellt om han ser bekanta på bild.

Tvååriga Milton, däremot, har ännu inte helt fri tillgång till familjens tidningar, i synnerhet inte dagens nummer. Det kan hända att den inte längre är läsbar efteråt.

– Vi brukar göra upp eld med gamla tidningar så han har ju sett hur vi skrynklar ihop sidorna. Han gör likadant, säger mamma Johanna Söderback.

Tvååringen föredrar av någon anledning Vasabladet, avslöjar modern som gissar att det är logon han fastnat för.

Jag ville vara med eftersom jag tänkte att det säkert mest är äldre som anmäler sig till sådant här. Det kan vara bra att höra lite yngre röster också.

Johanna Söderback

 

Flera österbottningar och sydösterbottningar har redan fått koka kaffe till Sydins anställda som gjort hembesök under rubriken ”Får vi komma hem till dig?” Besöken fortsätter nästa vecka, fram till den 18 januari.

Avsikten är att ta reda på hur vi kan göra en bättre tidning.

Bra att ha för de lokala och för landsbygden, tycker Marianne och Martin Westerberg i Yttermark om Sydin. De fick besök av Monika Ömossa och Malin Bylund.


Många anmälde sitt intresse för hembesöken när Sydin gick ut med en efterlysning före jul, så många att vi inte kan besöka alla.

– Jag ville vara med eftersom jag tänkte att det säkert mest är äldre som anmäler sig till sådant här. Det kan vara bra att höra lite yngre röster också, säger 39-åriga Johanna Söderback.

Hon skulle gärna läsa mer nyheter och artiklar riktade till barnfamiljer.

Hos familjen Söderback är det Sydin som är tidningen nummer ett. Där hittar de det riktigt lokala, som intresserar mest.

Rutinen är att Johanna och maken Per-Ole Söderback läser var sin tidning på kvällen, när dagens bestyr är undanstökade och lugnet lägger sig.

Thomas Grönlund och sonen Peik tog emot Sydin i Kaskö. Han läser Sydin som e-tidning och tycker bäst om goda lokala nyheter. Deras kaffegäster är Yvonne Svartbäck, som jobbar med Sydins annonsförsäljning, och chefredaktör Mats Ekman (som stod bakom kameran).


Niclas Östman och Margit Ruosteluoma hälsade på hos Per Danielsson och Yvonne Nordström Danielsson i Kristinestad. Det var Yvonnes pappa som en gång i tiden började prenumerera på tidningen åt sin dotter. I dag bor de i Sverige och har varit trogna läsare i mer än 40 år. Och det är e-tidning som gäller.