Om man inte har följt de två lagens väg genom NFL-säsongen till årets final i Atlanta natten till måndagen räcker det egentligen med att titta på laguppställningarna för att förstå skillnaderna mellan New England Patriots och Los Angeles Rams.

På ena sidan står en av NFL:s främsta tränare genom tiderna i Bill Belichick, 66, tillsammans med ligans kanske bästa quarterback genom tiderna i Tom Brady, 41.

New England har varit här förr, så sent som för ett år sedan när man föll mot Philadelphia i finalen, och har nu tagit sig till matchernas match igen. Laget har chansen att plocka hem sin tredje titel under 2010-talet i sin tredje raka Super Bowl.

Och Tom Brady är den typ av spelare som kliver fram när det gäller som mest.

– En sak som inte förändrats med Tom Brady är hans förmåga att storspela i de viktigaste ögonblicken av en match. Han är som bäst när en match ska avgöras, säger Kurt Warner, tidigare quarterback i Rams som fick möta Brady i Super Bowl 2002 när den blivande superstjärnan tog sin och Patriots första NFL-titel.

Sjutton år senare gör Tom Brady sin nionde Super Bowl med chansen att vinna sin och Patriots sjätte titel.

– Det viktigaste för mig är att göra mitt bästa. Jag tänker inte längre fram än så, säger veteranen.

Om rutinen och erfarenheten inte finns på andra sidan, det vill säga hos Los Angeles Rams, så finns i stället något annat.

33-åriga Sean McVay blir vid en seger mot New England den yngsta chefstränaren att vinna Super Bowl. Under sitt andra år som ansvarig för laget har McVay lyckats pussla ihop ett av ligans mest sprudlande och dynamiska lag.

Spindeln i nätet är kreativa quarterbackesset Jared Goff, 24.

När han efter att ha blivit draftad för tre år sedan anlände till LA Rams kom han till ett av ligans svagare lag. Det blev bara fyra segrar på sexton matcher i grundserien säsongen 2016.

Nu är Goff i stället nyckelpjäsen i ett av ligans mest spännande manskap.

– Många av grabbarna som var med då finns med ännu och det känns bra att säga att vi lyckades vända på det, säger Goff.

Tränare McVay beskriver sin quarterback som en orädd spelare som inte låter med- eller motgång påverka spelet.

– Det är bara sådan jag är. Jag har ett bra perspektiv på spelet och försöker bara njuta. Vissa är bättre när de är har starka känslor, vissa är det inte, säger Goff.

Los Angeles Rams spelar Super Bowl som Los Angeles Rams för första gången. St. Louis Rams, som laget hette tidigare, vann Super Bowl 2000.