Var det rätt att köra på lördagseftermiddagen?

Åsikterna gick isär efter det dimmiga och snöiga VM-störtloppet i Åre.

– Jag tycker att det var lite synd att köra i dag, säger italienaren Christian Innerhofer, besviken över sin elfteplats.

– Vi gillar att tävla åkare mot åkare, men i dag var det mer åkare mot vädret.

I det norska lägret var stämningen betydligt muntrare. Veteranen Aksel Lund Svindal och arvtagaren Kjetil Jansrud var i en klass för sig i det förkortade störtloppet.

– Jag har väntat på den här stunden de senaste veckorna, så jag var nervös och redo att tävla, jag ville inte skjuta upp det ytterligare, säger Svindal.

– Det snöade, men så snabbt vinden dog ner och dimman lättade kändes det som att det var hyfsat rättvist och säkert att åka.

Starten var osäker in i det sista, men efter att loppet skjutits upp en timme kom tävlingen i gång.

Aksel Lund Svindal har haft knäproblem under vintern, men gav allt en sista gång i en sista kamp mot klockan. Han missade ett sista VM-guld med två ynka hundradelar.

– Jag är väldigt glad. Rollerna var ombytta i OS i fjol, då tog jag guld precis före Kjetil. Så det är perfekt, säger Svindal.

Kjetil Jansrud, som bröt handen i Kitzbühel nyligen, har haft en motig period, men krönte nu säsongen med ett VM-guld – även om det blev knappt. Jansrud kallade det lite skämtsamt för "payback" efter OS-störtloppet i fjol.

Trean Vincent Kriechmayr, Österrike, var 33 hundradelar bakom Jansrud.

– Det är overkligt, sett till säsongen. Det har varit en evig kamp i år för att få det att stämma. Att jag lyckas är helt fantastiskt, säger Jansrud i SVT.

– Det är bara att fortsätta kämpa och tro på sig själv.

För Aksel Lund Svindal blev det ett lyckligt slut, efter en vinter av skadeproblem. Norrmannen tog sin nionde VM-medalj i karriärens sista lopp.

– Jag kände att det var viktigt att ge en sista show i det sista racet, och det blev jäkligt bra, säger 36-åringen i SVT.

Andreas Romar, med startnummer 38, gick in för att få upprättelse efter utkörningen i super-G. Romar klarade sig undan missöden, men var 2,50 efter Jansrud och slutade 39:e.