Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg står åtalad för ekobrott. Förbundet skulle därmed kunna straffa ÖFK med nedflyttning. I så fall måste beslutet fattas på förbundets representantskapsmöte, samtidigt som en anmälan måste inkomma till förbundets disciplinnämnd.

Dessa anmälningar gjordes i januari, men är vilande.

– Det är klart att det är väldigt allvarliga anklagelser. Samtidigt vill jag inte föregå den rättsprocess som bedrivs just nu. Det är viktigt att den får ha sin gång. Sen är det licensnämnden som har hanterat den här frågan och i sin tur lagt de anmälningar som gått vidare till repskapet och disciplinnämnden. De ligger vilande i väntan på rättsprocessen, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till svenska Fotbollskanalen.

I ett program över fyra avsnitt avslöjar SVT:s Uppdrag granskning bland annat hemliga avtal, uppseendeväckande markaffärer och så kallade luftfakturor hos den allsvenska klubben Östersunds FK.

I centrum för granskningen står en restaurang, vid ÖFK:s hemmaarena, som klubben 2012 fick i gåva av bolaget Fältjägaren, ett dotterbolag till byggjätten och ÖFK:s storsponsor Peab. Vid den tidpunkten var Daniel Kindberg både ordförande för ÖFK och vd för Fältjägaren.

Redan under måndagskvällen gick ÖFK ut och avfärdade stora delar av UG:s uppgifter och hävdade att programmet innehåller "en rad faktafel" – bland annat kring restaurangen.

Nu väljer ordförande Daniel Kindberg att anmäla programmet.

– Uppdrag Granskning har genom sin rapportering skadat både mig och Östersunds FK, säger han i ett pressmeddelande.

– Med sin tendentiösa rapportering, där centrala fakta uteslutits, målas en felaktig och förljugen bild upp av såväl Östersunds FK som av mig.