Tekniska nämnden valde på tisdagen planerare för den nya högstadieskolan på skolcentrum i Närpes. Nämnden hade fem anbud att ta ställning till för arkitektplaneringen. Luovaus Arkkitehdit från Helsingfors fick högst poäng i poängsättningen.

– Vi fick också förkasta ett anbud på grund av att de beräknat för få timmar för planeringsarbetet. Sådant brukar leda till tilläggskostnader längre fram, om planeringsarbetet inte blivit ordentligt gjort, säger tekniska direktören Edd Grahn. 

De övriga anbudsgivarna hade över 3000 planeringstimmar, medan den som förkastades endast hade beräknat 800 timmar för planeringen.

Offerter gav också Lång-Kivilinna och Larikka från Vasa, Byggbotnia från Närpes och Laaja Arkitekter från Jakobstad. Küttner från Björneborg gav det anbud som förkastades. 

För planering av konstruktionerna valdes Contira Oy, för elplaneringen valdes Smartplan och Sweco Talotekniikka som VVS-planerare. 

I årets budget finns ett anslag om 300 000 euro för planeringen. Den totala budgeten är 11,3 miljoner euro som fördelas på 2020 och 2021. 

– Vi hoppas kunna inleda byggandet vårvintern eller sommaren 2020. Det nya högstadiet beräknas vara klart 2022, säger Edd Grahn.

Nuvarande högstadieskola ska rivas.

UPPDATERAD 21.3 kl 12:08 med korrekt namn på VVS-planeraren.