När Michaela Palmberg nu beviljas senatortiteln innebär det även evigt medlemskap i Junior Chamber International. Titeln beviljades åt Palmberg förra lördagen under JCI Europakonferensen som hölls i Lyon i Frankrike.


Senatortitlar beviljas åt medlemmar i juniorhandelskamrar som har gjort ett betydelsefullt arbete i organisationen samt handlat enligt verksamhetens värderingar. 

Junior Chamber International

  • En internationell och ideell organisation för ledare och entreprenörer i åldern 18–40.
  • Organisationen är politiskt och religiöst obunden.
  • Organisationens utgångspunkt är åtaganden utan ekonomisk vinning, gärna kopplat till ett samhällsengagemang.
  • Satsar i lokala projekt på flera håll i världen, bland annat i samhällsengagemang och ledarskap.
  • Ordnar workshops, kongresser och utbildningar för sina medlemmar.
  • Källa: https://jci.cc/
 

Palmberg anslöt sig till Vasa Juniorhandelskammare 2014 och har under sin karriär bland annat varit ordförande för Vasa Juniorhandelskammare samt nationell utvecklingschef för Finlands Juniorhandelskamrar.

Palmberg fungerar just nu som nationell reservordförande för Finlands Juniorhandelskamrar och nästa år kommer hon att vara nationell ordförande för samma organisation.


Vasa Juniorhandelskammares ordförande Mari Huuhka säger att hederstiteln senator har stor betydelse. 

– Michaela har gjort ett betydelsefullt arbete likväl i vår egen kammare som nationellt. Hon har lyft Vasas kammare till en ny glans och gjort en bred och betydelsefull karriär snabbt. Nästa år får vår kammare fira 60-årsjubileum och det kronas av att Michaela kommer att vara nationell ordförande.