Det hör kanske inte till vanligheterna att en grand slam-debutant stjäl det mesta av rampljuset efter blott två spelade omgångar i Wimbledon.

Men de flesta verkar också överens om att Cori Gauff har något särskilt.

15-åringen blev historisk som yngsta deltagaren någonsin när hon utnyttjade sitt wild card och kvalade in till turneringen. Sedan dess har hon slagit ut femfaldiga Wimbledonmästaren Venus Williams i första omgången och sedan även skickat hem 2017 års semifinalist Magdalena Rybarikova i match nummer två.

En som sållar sig till hyllningskören är svenska tennislegendaren Mats Wilander.

– Det är oförklarligt att en 15-åring har gått så här långt utan att förlora ett set på den här nivån. Som 15-åring borde hon inte kunna röra sig så här bra eftersom hon rent fysiskt inte borde kunna vara så stark som hon är – men hon bara flyger fram. Hon är snabb och täcker hela banan, säger 54-åriga Wilander.

Wilander, som är tv-expert för Eurosport, upplever Gauff snarare som 18 eller 19 år gammal sett till hennes fysik och jämför henne med två av tennishistoriens största profiler.

– Om du tittar på andra spelare som dök upp på tennisscenen när de var 15, (Steffi) Graf, (Martina) Navratilova med flera, så var de spelare som senare i karriären vann fler grand slam-titlar. Frågar du mig vad jag tycker om Cori så är hon en superstjärna, helt klart.

Wilander tippar att Cori Gauff i sinom tid har nått den absoluta världstoppen.

– Såvida ingen står i vägen för henne – och med det menar jag en tränare, agent, pojkvän eller till och med en förälder – så tror jag att hon kommer vara topp fem i världen inom fem år.