Vid lunchtid fick Polisinrättningen i Västra Nyland ett larm om att flera maskerade män bröt sig in i ett kemikalielager i Karamalmen i Esbo. Polisen skrev om händelsen på Twitter.

Åtminstone en person skadade sig lindrigt, och polisen uppmanade till en början folk att hålla sig borta från platsen. Därefter säkrade polisen platsen och meddelade att man kan röra sig i området igen. De misstänkta personerna är fortfarande på fri fot.

Polisen har bett allmänheten om hjälp med att identifiera männen som misstänks för grova brott. Polisen har inte uppgett exakt vad personerna är misstänkta för. Man vet inte heller om personerna har tagit något från lagret.

Flera misstänkta


Polisen meddelar att de gripit fler personer som kan ha att göra med fallet i Karamalmen. Enligt ett utlåtande på Twitter har polisen gripit flera personer vid Olympiaterminalen i Helsingfors.

Utredningsledaren Kari Siivo vid Polisinrättningen i Västra Nyland säger till Helsingin Sanomat att polisen samarbetar med tullen och gränsbevakningsväsendet.

– Det finns starka hänvisningar om att man letat efter något, men vad det är börjar jag inte spekulera kring i det här skedet, säger Siivo till HS.