Coronaviruset har tvingat socialservicen i Vasa att lägga om och dra ner på verksamheten. Inom socialservicen för barn och familjer har man startat en stödchatt som är öppen varje vardag mellan klockan 8 och 16. I chatten svarar stadens familjehandledaresom ger råd och handledning till barn och familjer i frågor som rör föräldraskap, barn och unga. 

På familjerådgivningen har man öppnat en jour- och rådgivningstelefon som är öppen vardagar mellan klockan 9 och 15, telefonnumret är 06-325 2650.

– Barn- och familjesocialarbetet samt servicen för barn och familjer svarar på den förändrade situationen genom att öppna en chattservice. I chatten får familjer handledning och råd om till exempel den socialservice som erbjuds samt i ärenden som rör föräldraskap, barn och unga, berättar serviceområdeschefen inom servicen för barn och familjer Carina Nåhls.

De chattar som varit öppna inom förebyggande familjearbete och hemservice för barnfamiljer stängs tillfälligt ner, eftersom rådgivning och handledning till barnfamiljer koncentreras till chattservicen för barn och familje-socialservice.