Ingen skadades i skottlossningen. De tre män som greps förhördes på fredagen. Men kriminalkommissarie Mikko Uusimäki vid Österbottens polisinrättning säger att någon närmare information än den som gavs på förmiddagen inte kan ges.

– De misstänkta personerna har förhörts i dag. Men händelseförloppet är fortfarande oklart. De misstänkta hålls häktade och förhören fortsätter på lördag,  säger Uusimäki som leder utredningen. 

Fallet undersöks som försök till dråp, olaga hot och vapenbrott. Enligt polisen hade de tre männen många vapen, antagligen olovliga handvapen.

Enligt Iltasanomat som var först med nyheten är den yngsta av männen 20 år och den äldsta i 50-årsåldern. De är alla Karlebybor. Några av dem har brottsbakgrund. Dessa uppgifter kan Uusimäki inte bekräfta i detta skede av utredningen.

– Som bäst utreder vi hur många skott som avfyrats, hur många vapen det rör sig om. I detta skede vet vi inte om andra personer var inblandade. Vi har den uppfattningen i detta skede att skottlossningen inte utgjorde fara för allmänheten, men den saken utreds också.

Uusimäki säger att man inte vet vilket motivet var eller händelseförloppet förrän man förhört de gripna männen.

Skottlossningen inträffade vid tiotiden på torsdagkväll. Nödcentralen fick flera anmälningar om skottlossningen. Skottlossningen skedde på ett privat område i Storby. Männen avlägsnade sig från brottsplatsen men polisen fick tag i dem vid tretiden på natten.

Uppdaterad kl 10.44 med uppgifter och kommentar av kriminalkommissarie Mikko Uusimäki.

Uppdaterad kl 16.10 med mer information av polisen.