Drygt 30 personer har gjort ett coronatest under det senaste dygnet men inga nya fall av covid-19 har konstaterats, uppger Vasa sjukvårdsdistrikt på onsdagen. Det totala antalet fall som bekräftats i Österbotten under våren är alltså fortfarande 62. Det senaste fallet rapporterades för snart en månad sedan, den 29 maj.

Även i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt är läget fortsättningsvis lugnt. 46 personer testades för coronaviruset under tisdagen, men inte heller där har några nya fall konstaterats. Det totala antalet bekräftade fall i Södra Österbotten är alltså fortfarande 46 – det senaste rapporterades den 5 juni.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt informerar numera enbart ifall coronaläget förändras. Hittills har 31 fall av coronasmitta bekräftats i Mellersta Österbotten. De två senaste fallen konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

I landet som helhet har tolv nya fall registerats, visar Institutet för hälsa och välfärds (THL) coronakarta på onsdagen. Det betyder att totalt 7167 personer i Finland nu smittats med coronaviruset.