Ingen patient med covid-19 vårdas för tillfället på Möcs.

Incidensen, alltså förekomsten av coronasmitta per 100 000 invånare, de senaste 14 dagarna är 7,7. Antalet coronafall de senaste 14 dagarna är 6.

Coronavaccineringen är i full gång inom Soite och coronaberedskapsgruppen beslöt att Björkhagens hälsostation fortsätter med begränsade mottagning ända till den 7 mars. Det innebär att det är möjligt att få tid till läkare och hälsovårdare där enbart via tidsbokning.

Dessutom beslöt gruppen att dra ner på de dagar blodprov kan tas vid vissa hälsomottagningar under tiden 18 januari till 18 mars. Det här berör Terjärv hälsomottagning där laboratorieprov under den här tiden kan tas bara två gånger i veckan i stället för tre. Det samma gäller Kelviå hälsovårdsstation. Vid Nedervetilmottagningen dras antalet dagar med provtagning ner från två till en.

Beslutet beror på att Nordlab meddelat att man måste minska på provtagningarna inom Soites område, för att personalstyrkan ska räcka till för att analysera coronatester. Beslutet om vilka mottagningar som berörs har gjorts redan tidigare, utifrån en bedömning av hur många som använder sig av dem.