Restriktionerna för idrott på fritiden i de lokaler som drivs av av Vasa stad förblir oförändrade, i enlighet med de rekommendationer som Österbottens coronasamordningsgrupp utfärdade den 2 mars, skriver Vasa stad i ett pressmeddelande.

Avbrottet i idrottsverksamheten inomhus för personer över 20 år gäller än. För personer under 20 år kan verksamheten fortsätta förutsatt att det under träningarna vistas högst sex personer samtidigt i ett och samma rum. Dessutom ska man följa säkerhetsavstånden och använda munskydd i omklädningsrummen. Båda restriktionerna gäller till den 31 mars.

"Vi fortsätter med de nuvarande restriktionerna, för det finns i nuläget ingen anledning att skärpa dem. Situationen är emellertid fortsatt allvarlig i Vasa och restriktionerna kan ändras till och med snabbt om coronaläget blir ännu värre eller om instruktionerna ändras", säger chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen i pressmeddelandet.

Alla kommunala idrotts- och motionsplatser hålls tills vidare öppna. Vasa stad sköter följande idrotts- och motionslokaler: idrottscentret, idrottshallen, motionsrummen i Silveria, skyddsrummet i Orrnäs, skolornas gymnastiksalar samt simhallen.