I dag, torsdag, klockan 10 fortsätter regeringen att diskutera en så kallad exit-strategi ut ur coronakrisen.  Med sig i Ständerhuset har man representanter från samtliga riksdagspartier.

Efter mötet sammanställs ett utkast till en plan för hur samhället ska kunna öppnas upp igen. Utkastet publiceras på statsrådets webbplats på fredagen. Under en veckas tid kan den kommenteras av instanser och av alla intresserade medborgare. Därefter görs den slutliga planen upp. Regeringen ska hålla en presskonferens om möjligheten att kommentera utkastet, men tidpunkten är i skrivande stund inte fastställd.

Klockan 10 ordnar social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd sin sedvanliga torsdagspresentation av coronaläget.

Klockan 13 har statsrådet ett allmänt sammanträde. Där är det bland annat tänkt att man godkänner en utbildningspolitisk redogörelse som sedan går vidare till riksdagen. Vid 13.30-tiden presenterar utbildningsminister Jussi Saramo (Vf) och vetenskaps- och kulturminister Annika Saarikko (C) redogörelsen för pressen.

Under torsdagen ska riksdagens kanslikommission diskutera ifall statens revisionsverks generaldirektör Tytti Yli-Viikari ska suspenderas från sin tjänst. Yli-Viikari misstänks för en lång rad oegentligheter