ISHOCKEY Ligaslutspel 2/2

• Kärpät – Sport 3–1 (2–0, 1–0, 0–1)
  • Totalställning: 7–3.
  • I: 7.28 Cody Kunyk (Radek Koblizek, Mika Pyörälä) 1–0, 17.26 Jussi Jokinen (Cody Kunyk, Mika Pyörälä) 2–0 pp.
  • II: 30.28 Radek Koblizek (Taneli Ronkainen, Mika Pyörälä) 3–0.
  • III: 51.34 Olavi Vauhkonen (Turo Asplund, Janne Keränen) 3–1 pp.
  • Mv: Patrik Rybar Kärpät 6+12+17=35, Niko Hovinen Sport 9+6+3=18.
  • Utv: Kärpät 5x2=10 min, Sport 4x2=8 min.
  • Publ: –.

Sport fick en mardrömsstart på det andra slutspelsmötet.

Först kom Kärpäts kanadensiska center Cody Kunyk åt att sätta 1–0 på en retur och mot slutet av första perioden spelade han fram Jussi Jokinen till 2–0, ett mål som kom i powerplay.

Sport hade sina chanser. Men varken Juho Liuksiala eller Mika Partanen lyckades skyffla in pucken från nära håll.

Sport fick till en del tryck mot Kärpäts slovakiska målvakt Patrik Rybar i andra perioden. Men det var hemmalaget som stod för målskyttet även där. Tjeckiska yttern Radek Koblizek nätade strax efter att perioden nått halvvägs.

I tredje perioden lyckades till sist Olavi Vauhkonen spräcka nollan i powerplay. Det blev matchseriens sista mål, och likväl Sports sista mål för säsongen.