Sju nya fall av coronasmitta konstaterades i Södra Österbotten under fredag–söndag, meddelar sjukvårdsdistriktet. Det betyder att det totala antalet nya fall under förra veckan landar på 22. Hälften av dessa satt redan i karantän när de visade sig vara coronapositiva.

I nuläget känner man till varifrån alla smittor kommer, inte en enda är av okänt ursprung, uppger sjukvårdsdistriktet. De allra flesta – 45 procent – har smittats inom familjen, medan 27 procent fått smittan från utlandet och 18 procent på privata tillställningar.

Den största smittkedjan är den som har koppling till Huhtala daghem i Seinäjoki – man räknar nu till 27 fall som hör till den kedjan.

Under de senaste två veckorna har man haft sammanlagt 54 smittfall, vilket betyder att incidensen i Södra Österbotten nu ligger på 28 per 100 000 invånare. Antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 771 personer.

Det är i nuläget ett par personer som behöver vård på grund av coronaviruset. Totalt 22 personer har avlidit i sviterna av covid-19.