Anhöriga är bänkade i kyrkan St George's Chapel för begravningsceremonin som började klockan 17.00 finsk tid. Prins Philips kista fördes ut ur Windsor Castle, av medlemmar ur den kungliga högvakten iklädda munskydd, till den väntande militärgröna Landrovern som är utformad enligt prinsens önskemål.

Prins Charles, prinsessan Anne, prins Edward och Andrew samt barnbarnen prins William och Harry följde i processionen bakom bilen på den korta vägen till St George's Chapel.

Drottning Elizabeth anländer.
Kronprins Charles vid sin fars kista.
Prins Philips kista förs ut ut Windsor Castle och körs till begravningsceremonin.
Kistan utanför katedralen.
Bakom prins Philips kista gick prins Charles, prinsessan Anne, prins Edward, prins Andrew, prins William, prins Harry och deras kusin Peter Philips.


På gräsmattan utanför Windsor Castle spelades den brittiska nationalsången "God save the queen" av en blåsorkester när bilen drottningen färdas i anlände. Drottningen ledsagas till begravningsceremonin av en hovdam, men inne i kyrkan sitter hon själv.

På grund av coronarestriktionerna finns ett maxtak på 30 personer och krav på att alla gäster ska bära munskydd. Begravningen är 50 minuter lång och inne i kyrkan måste de sörjande sitta utspridda.

Prins Philip och drottning Elizabeth på semester 2003. Pressbild.


Privat fotografi


Brittiska kungahuset har delat en bild på Instagram, ett privat foto av drottning Elizabeth och prins Philip taget i Skottland 2003 av deras svärdotter Sophie, gift med prins Edward.

"Drottningen vill dela med sig av det här privata fotografiet med hertigen av Edinburgh", skriver Buckingham Palace på kontot The Royal Family, det officiella kontot för brittiska kungafamiljen, som följs av 9,6 miljoner användare.

De närvarande består främst av den närmaste familjen, inklusive parets fyra barn med medföljande familjer: tronarvingen prins Charles, prinsessan Anne, prins Andrew och prins Edward.


William går först


Stort fokus ligger på Charles söner William och Harry. Sedan Harry och hans hustru Meghan flyttade till USA och lämnade brittiska kungahuset i fjol har rykten florerat om att de två bröderna är osams. Prins William går först in i kyrkan tillsammans med kusinen Peter Phillips, med Harry strax efter.

Hertigen av Edinburgh dog 99 år gammal fredagen den 9 april, bara veckor efter att ha tillbringat över en månad inlagd på sjukhus för behandling av ett hjärtfel och en infektion.