Incidenstalet i dag onsdag är 199. Av de tester som tagits den senaste veckan har 5 procent varit positiva. I går togs 639 tester. 

Sedan pandemins början har sjukvårdsdistriktet 3233 fall av corona. Under samma tid har 16 personer avlidit som en följd av viruset. 

Enligt de senaste siffrorna från Vasa sjukvårdsdistrikt har 52 procent av befolkningen tagit båda vaccindoserna. 

 


Två onsdagar i rad kan man gå och coronatesta sig med låg tröskel i Vasa. Den här gången ordnas testtillfällena i Melmo, på parkeringsplatsen vid Lidl.

Provtagningspersonalen är på plats med sin ambulans på onsdag den 8 september klockan 15–17 och onsdag den 15 september klockan 15–17.

Att testa sig är gratis och kräver ingen remiss. Alla intresserade testas, även den som är symptomfri eller har en annan hemort än Vasa.

Marina Kinnunen.


LÄS MERA: 

Sjukvårdsdirektör Marina Kinnunen sade i går att de positiva fallen är för många just nu. På tisdagen rapporterade distriktet om 28 fall och i måndags om hela 51 fall. Under förra veckan hade man sammanlagt 137 fall.

– Men det som är bra är i alla fall att vi vet varifrån smittan kommer i ungefär 87 procent av fallen. Det är en bra siffra.

Kinnunen påminner om att det är viktigt att alla som kan låter vaccinera sig.

Nästa drop in-vaccinering i Vasa inträffar fredagen den 10 september klockan 14–18. Alla Vasabor som fyllt 12 år får komma och ta en första vaccindos mot coronaviruset utan tidsbokning. 


Vaccineringarna görs på Kyrkoesplanadens hälsostation på adressen Kyrkoesplanaden 26.