Totalt 14 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på lördagen. 

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är fortsatt 215.

Under fredagen var det 365 personer i distriktet som testade sig för coronaviruset. Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 3319 personer.

I går, fredag, rapporterades om 43 fall i distriktet. Enligt infektionsöverläkare Juha Salonen fanns den största delen av de smittade i Jakobstadsregionen.

 
Läs också: Hälften av dagens fall finns i Jakobstadsregionen 

– Det är mestadels fråga om kända smittkedjor inom familjer som redan befunnit sig i karantän. Framför allt kommer många smittor från olika skolor i Jakobstadsregionen, det flesta av dem hör till den kända smittkedjan från Snellman. Smittan har spridits via familjer, arbetsplatser och skolor.

Över 60 procent har fått två doser


Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd är det nu 83,0 procent av befolkningen i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet. 62,5 procent har fått två doser.

I hela landet är vaccinationstäckningen 82,7 procent för första dosen medan 62,8 procent är fullt vaccinerade. Sifforna gäller för alla 12 år fyllda finländare.