AGF Århus

2 oktober kl 19:00 FC Köpenhamn - AGF Århus 1-0 Läs mer
Nästa match:
10 oktober
AC Horsens - Ålborg kl 20:00

Lukas Lerager målskytt när FC Köpenhamn sänkte Århus

Målet i andra halvleken av Lukas Lerager blev matchens enda när FC Köpenhamn vann med 1-0 (0-0) hemma mot Århus i Danmark Superligaen herr i fotboll.

Lukas Lerager blev matchhjälte med sitt avgörande 1-0-mål efter 81 minuter.

FC Köpenhamn har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Århus har en vinst och fyra förluster. Det här var FC Köpenhamns andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Århus femte uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att FC Köpenhamn nu ligger på sjätte plats. Århus är på femte plats.

Nästa motstånd för FC Köpenhamn är Nordsjälland. Lagen möts lördag 8 oktober 20.00 på Parken. Århus tar sig an Midtjylland hemma söndag 9 oktober 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FC Köpenhamn möter Århus efter 14 dagars uppehåll

Avspark

Matchledigheten är över och Århus gästar i kväll FC Köpenhamn på Parken i Danmark Superligaen herr i fotboll. Århus form är sviktande, och laget förlorade tre matcher i rad, innan senaste matchen och segern mot Ålborg med 3-1. FC Köpenhamn blev utan poäng i senaste matchen, mot Midtjylland.

Förra säsongen vann FC Köpenhamn ett av mötena lagen emellan, medan det andra slutade oavgjort.

Århus är rätt bra på bortaplan, och har två segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Patrick Mortensen gjorde två mål när Århus vann mot Ålborg

Det blev Århus som vann matchen hemma mot Ålborg i Danmark Superligaen herr i fotboll på lördagen. 3-1 (0-0) slutade matchen.

Första halvlek blev mållös, men direkt efter pausen slog Patrick Mortensen till på pass av Kevin Yakob och gav Århus ledningen.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Patrick Mortensen träff på nytt på pass av Kevin Yakob och ökade ledningen för Århus.

I den 72:a minuten ökade Kevin Yakob ledningen ytterligare.

Jeppe Pedersen reducerade för Ålborg med knappa kvarten kvar. Fler mål än så blev det inte för Ålborg.

Noterbart är att Århus Kevin Yakob stod för ett mål och två assists.

Århus har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Ålborg har två vinster, en oavgjord och två förluster.

För Århus gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Ålborg är på elfte plats.

Söndag 2 oktober 19.00 spelar Århus borta mot FC Köpenhamn. Ålborg möter Odense hemma på Ålborg Portland Park fredag 30 september 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Århus jagar trendbrott mot Ålborg

Avspark

Århus har tre raka matcher utan seger i Danmark Superligaen herr inför kvällens match mot elfteplacerade Ålborg i fotboll på hemmaplan. I den senaste matchen för Ålborg fick laget med sig en poäng efter 1-1 mot Lyngby.

De två mötena lagen emellan förra säsongen slutade med en varsin seger.

Århus har två segrar på fem försök hittills hemma i serien.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sebastian Jörgensen matchhjälte för Silkeborg hemma mot Århus

Matchens enda mål kom i första halvleken genom Sebastian Jörgensen när Silkeborg vann i Danmark Superligaen herr i fotboll med 1-0 (1-0) mot Århus på hemmaplan.

Sebastian Jörgensen stod för Silkeborgs avgörande mål efter 31 minuter.

Silkeborg har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Århus har två vinster och tre förluster. Förlusten var Århus fjärde uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Silkeborg nu ligger på tredje plats. Århus är på femte plats.

Silkeborg tar sig an Randers i nästa match borta söndag 18 september 15.00. Århus möter Ålborg hemma lördag 17 september 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Silkeborg möter Århus i Danmark Superligaen herr

Avspark

Silkeborg spelar hemma mot Århus i kväll i Danmark Superligaen herr i fotboll. Silkeborgs förlorade senast mot FC Köpenhamn med 0-1 och även Århus åkte på förlust, mot Nordsjälland med 2-3.

Fjolårets två möten slutade med en seger för Århus och en oavgjord match.

Silkeborg har två segrar på fyra försök hittills på hemmaplan i serien.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nordsjälland ny serieledare efter 3-2 mot Århus

Det blev 3-2 (2-1) borta för Nordsjälland mot Århus i måndagens match. Därmed är laget serieledare i Danmark Superligaen herr i fotboll, en poäng före Randers, efter åtta spelade matcher. Århus ligger på femte plats i tabellen.

Gästande Nordsjälland gjorde första målet. Ernest Nuamah slog till på pass av Adamo Nagalo, redan i nionde minuten.

Århus kvitterade till 1-1 efter en knapp halvtimmes spel, genom Sigurd Haugen framspelad av Tobias Molgaard. Direkt efter pausen slog Andreas Schjelderup till och gav Nordsjälland ledningen på nytt.

Lasso Coulibaly ökade Nordsjällands ledning på pass av Oliver Antman i 80:e minuten.

Reduceringen till 2-3 kom i 90:e minuten, när Sebastian Gronning gjorde mål för Århus framspelad av Kevin Yakob. Men mer än så orkade Århus inte med.

Århus har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Nordsjälland har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Århus tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nordsjällands tredje uddamålsseger.

Århus tar sig an Silkeborg i nästa match borta söndag 11 september 19.00. Nordsjälland möter samma dag 15.00 Midtjylland hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Segersviten bröts senast för Århus som nu möter Nordsjälland

Avspark

Tre matcher lång blev Århus segersvit bruten innan 1-2-resultatet mot Horsens. I kväll spelar laget hemma mot Nordsjälland i Danmark Superligaen herr i fotboll. Det blev seger i den senaste matchen för Nordsjälland, 3-1 mot FC Köpenhamn hemma.

När lagen möttes i fjol vann Nordsjälland en match och den andra slutade oavgjord.

Nordsjälland är obesegrade på bortaplan, efter två segrar och en oavgjord match.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Underläge i halvtid – då fixade Anders Jacobsen och Aron Sigurdarson Horsens vändning

Bortalaget Århus hade greppet i halvtid och ledde med 1-0 i Danmark Superligaen herr i fotboll. Men Horsens vände på matchen och vann till slut med 2-1. Matchhjälte blev Aron Sigurdarson, som gjorde det avgörande målet med bara 9 minuter kvar av matchen.

Matchen var mållös till gästerna Århus tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Patrick Mortensen. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Anders Jacobsen och kvitterade för Horsens.

Aron Sigurdarson gjorde det matchavgörande målet med knappa kvarten kvar. Sigurdarson fullbordade därmed lagets vändning. 2-1-målet blev matchens sista.

Horsens har en seger, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Århus har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Horsens tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Århus andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Horsens ligger på femte plats i tabellen, och Århus är på andra plats.

I nästa match möter Horsens Bröndby hemma på söndag 4 september 17.00. Århus möter Nordsjälland måndag 5 september 20.00 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Århus på jakt efter ännu en seger – möter Horsens

Avspark

I kväll möts Horsens och Århus på CASA Arena Horsens i Danmark Superligaen herr i fotboll. Århus är nu på andra plats i tabellen, efter tre segrar i rad, den senaste mot Midtjylland med 2-0. Det blev förlust för Horsens mot Odense senast.

Horsens är dock obesegrade på hemmaplan, efter en seger och en oavgjord matchTexten är skriven av HSS Medias textrobot.

Danmark Superligaen

# Lag S MS P
1 Nordsjälland 11 8 23
2 Randers 11 6 22
3 Viborg 12 4 21
4 Silkeborg 11 5 19
5 Århus 11 3 16
6 FC Köpenhamn 11 1 15
7 Midtjylland 11 1 14
8 Horsens 11 -2 14
9 Odense 11 -5 14
10 Bröndby 11 -5 12
11 Ålborg 11 -5 10
12 Lyngby 12 -11 5

Skytteliga

Patrick Mortensen 6
Sigurd Haugen 2
Yann Bisseck 2
Kevin Yakob 1
Mads Emil Madsen 1
Mikael Anderson 1
Sebastian Gronning 1