Vålerenga Fotball

1 oktober kl 19:00 Vålerenga Fotball - Strömsgodset 4-0 Läs mer
Nästa match:
8 oktober
Sarpsborg - FK Haugesund kl 19:00

Vålerenga fortsätter skörda segrar hemma – vann med 4-0 mot Strömsgodset

Vålerenga gillar att spela på hemmaplan. Mot Strömsgodset kom nämligen hemmaseger nummer sju i rad i Eliteserien herr i fotboll. Matchen slutade 4-0 (4-0).

Segern var Vålerengas femte på de senaste sex matcherna.

Vålerenga tog en tidig ledning. Torgeir Börven gjorde målet på pass av Amor Layouni, redan i 17:e minuten.

Laget ökade också ledningen till 2-0 i 19:e minuten, åter igen genom Torgeir Börven framspelad av Jacob Emile Dicko Eng.

Vålerenga ökade ledningen till 3-0 efter en halvtimmes spel, genom Amor Layouni på pass av Jacob Emile Dicko Eng.

Till slut kom också 4-0 genom Amor Layouni som ökade Vålerengas ledning framspelad av Torgeir Börven i 43:e minuten. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade med seger för Vålerenga med 4-0.

Torgeir Börven gjorde två mål för Vålerenga och spelade dessutom fram till ett mål och Amor Layouni stod för två mål och ett assist.

Vålerenga har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Strömsgodset har en vinst och fyra förluster.

Vålerenga stannar därmed på femte plats, och Strömsgodset på åttonde plats, i tabellen.

Söndag 9 oktober spelar Vålerenga borta mot Rosenborg 20.00 och Strömsgodset mot Tromsö hemma 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter trendbrottet senast – Strömsgodset jagar nya poäng mot Vålerenga

Avspark

Vålerenga tar i kväll emot Strömsgodset i Eliteserien herr i fotboll. Vinsten mot Kristiansund, 4-1, gjorde att Strömsgodset bröt sin tre matcher långa förlustsvit. Det blev seger i den senaste matchen för Vålerenga, 4-0 mot Sandefjord hemma.

Senast lagen möttes slutade det med seger för Strömsgodset på hemmaplan med 3-2.

Strömsgodset har problem på bortaplan, och har bara tagit två segrar den här säsongen, mot Haugesund och Kristiansund.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sandefjord utan seger för åttonde matchen i rad

Vålerenga tog emot Sandefjord hemma, och matchen slutade 4-0 (2-0). Det betydde åttonde matchen i rad utan seger för Sandefjord i Eliteserien herr i fotboll.

Segern var Vålerengas fjärde på de senaste fem matcherna, och sjätte hemmasegern i rad.

Matchen förblev jämn målmässigt till Vålerenga tog ledningen i 37:e minuten, genom Amor Layouni på pass av Fredrik Jensen. Direkt efter pausen nätade Amor Layouni ännu en gång och ökade lagets ledning.

Tobias Christensen ökade Vålerengas ledning framspelad av Simen Juklerod med knappa kvarten kvar.

Till slut kom också 4-0 genom Jacob Emile Dicko Eng som ökade Vålerengas ledning i 84:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 4-0.

Vålerenga har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Sandefjord har en oavgjord och fyra förluster.

Vålerenga stannar därmed på femte plats, och Sandefjord på 14:e plats, i tabellen.

Vålerenga tar sig an Strömsgodset i nästa match hemma lördag 1 oktober 19.00. Sandefjord möter Sarpsborg hemma söndag 2 oktober 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Vålerenga vill bygga ny svit mot Sandefjord

Avspark

Vålerengas svit på tre raka segrar tog slut senast mot Kristiansund (2-3). I kväll spelar laget på hemmaplan mot Sandefjord i Eliteserien herr i fotboll. Sandefjord blev utan poäng i mötet med Odd senast.

Vålerenga vann lagens senaste möte med 3-1.

Sandefjord har problem på bortaplan, och har bara tagit fem segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Vålerenga besegrade till slut – efter nio matcher utan förlust

Det var länge sedan Vålerenga gick förlorande från en match i Eliteserien herr i fotboll. Men i söndagens match mot Kristiansund på bortaplan blev det till slut förlust, efter nio raka matcher med poäng. Slutresultatet skrevs till 3-2 (1-1).

Amidou Diop blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål efter 90 minuter.

Vålerenga började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Odin Thiago Holm till.

Kristiansund kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Brynjolfur Willumsson Andersen på pass av Sander Erik Kartum, i åttonde minuten. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Faris Pemi Moumbagna träff framspelad av Sander Erik Kartum och gav Kristiansund ledningen.

I 73:e minuten kvitterade Leonard Zuta för Vålerenga på pass av Tobias Christensen.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Amidou Diop gjorde 3-2 för Kristiansund på pass av Sebastian Jarl. 3-2-målet blev matchens sista.

Kristiansund har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Vålerenga har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Kristiansunds tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vålerengas femte uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Kristiansund nu ligger på 15:e plats. Vålerenga är på femte plats.

Nästa motstånd för Kristiansund är Strömsgodset. Vålerenga tar sig an Sandefjord hemma. Båda matcherna spelas söndag 18 september 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter tre raka segrar – Vålerenga möter Kristiansund

Avspark

I kväll är det dags för match för Vålerenga som gästar Kristiansund i Eliteserien herr i fotboll. Vålerenga har tre segrar i rad, senast med 3-1 mot Lilleström, vilket har tagit laget till femte plats i tabellen. Kristiansund har en svit på tre matcher utan förlust inför mötet med Vålerenga.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för Vålerenga på hemmaplan, 3-0.

Vålerenga är ganska bra på bortaplan, och har fyra segrar och två oavgjorda matcher.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Obesegrade matchraden förlängd för Vålerenga

Vålerenga fortsätter vara svårslaget i Eliteserien herr i fotboll. I matchen mot Lilleström hemma blev det seger med 3-1 (2-0). Det var nionde matchen i rad utan förlust.

Formen på hemmaplan håller därmed i sig för Vålerenga, som nu har fem raka segrar.

Vålerenga gjorde första målet. Osame Sahraoui gjorde målet framspelad av Jacob Emile Dicko Eng, redan i 22:a minuten. Direkt efter pausen gjorde Torgeir Börven mål och ökade lagets ledning.

I 51:a minuten slog Espen Garnas till, och reducerade åt Lilleström. Fler mål än så blev det inte för Lilleström.

I 71:a minuten ökade Osame Sahraoui ledningen på pass av Tobias Christensen. Det fastställde slutresultatet till 3-1.

Osame Sahraoui gjorde två mål för Vålerenga och spelade dessutom fram till ett mål.

Vålerenga har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna, medan Lilleström har en vinst, två oavgjorda och två förluster.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Vålerenga på femte plats och Lilleström på tredje plats.

Nästa motstånd för Vålerenga är Kristiansund. Lagen möts söndag 11 september 19.00. Lilleström tar sig an Strömsgodset hemma lördag 10 september 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Dags för Vålerenga att ta sig an Lilleström på hemmaplan

Avspark

Vålerenga spelar hemma mot Lilleström i Eliteserien herr i fotboll i kväll. Vålerenga har åtta matcher i rad utan förlust inför mötet med tredjeplacerade Lilleström. Den senaste matchen för Lilleström slutade oavgjort, 1-1, mot Kristiansund.

När lagen möttes senast, 25 maj, slutade det med seger för Lilleström med 2-0.

Lilleström är rätt bra på bortaplan, och har fem segrar och tre oavgjorda matcher.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Obesegrade matchraden förlängd för Vålerenga

Vålerenga fortsätter vara svårslaget i Eliteserien herr i fotboll. I matchen mot Viking borta blev det seger med 2-1 (1-0). Det var åttonde matchen i rad utan förlust.

Matchen förblev jämn målmässigt till Vålerenga tog ledningen i 35:e minuten, genom Osame Sahraoui framspelad av Stefan Strandberg. I 55:e minuten nätade Osame Sahraoui åter igen, på pass av Tobias Christensen och gjorde 0-2.

Vikings Advin Austbo gjorde 1-2 i 70:e minuten. Mer än så blev det dock inte för Viking.

Viking har två vinster, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Vålerenga har fyra vinster och en oavgjord. Det här var Vikings fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vålerengas femte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Viking på sjätte plats och Vålerenga på femte plats.

I nästa omgång har Viking Kristiansund borta, onsdag 31 augusti 20.00. Vålerenga spelar hemma mot Lilleström söndag 4 september 21.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formstarka Vålerenga jagar ny seger mot Viking på bortaplan

Avspark

Viking spelar hemma mot Vålerenga i kväll i Eliteserien herr i fotboll. Vålerenga har en svit på sju matcher utan förlust inför mötet med sjätteplacerade Viking. Den senaste matchen för Viking slutade oavgjort, 2-2, mot Sandefjord.

Vålerenga vann lagens senaste möte med 4-2.

Vålerenga är rätt bra på bortaplan, och har tre segrar och två oavgjorda matcher.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Norge Eliteserien

# Lag S MS P
1 Molde 24 34 60
2 Bodö/Glimt 24 29 45
3 Rosenborg 24 18 44
4 Lilleström 24 13 44
5 Vålerenga 24 14 42
6 Odd 24 -8 34
7 Viking 24 2 33
8 Strömsgodset 24 0 32
9 Tromsö 24 -6 31
10 Haugesund 24 -1 30
11 Sarpsborg 24 -3 29
12 Ålesund 24 -12 28
13 HamKam 24 -3 26
14 Sandefjord 24 -19 23
15 Kristiansund 24 -21 17
16 Jerv 24 -37 14

Skytteliga

Amor Layouni 7
Osame Sahraoui 6
Henrik Björdal 4
Henrik Udahl 4
Vidar Örn Kjartansson 4
Jacob Emile Dicko Eng 3
Torgeir Börven 3
Aron Donnum 2
Leonard Zuta 2
Odin Thiago Holm 2
Tobias Christensen 2
Ivan Nasberg 1
Jonatan Nation 1
Seedy Jatta 1
Stefan Strandberg 1