Danmark Mästerskapsserien

Näst sista omgången: Randers mot Århus på Cepheus Park Randers

Avspark

I kväll möts sjätteplacerade Randers och fjärdeplacerade Århus i näst sista omgången i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll på Cepheus Park Randers. Hemmalaget har fyra förluster i rad, senaste mot Nordsjälland med 1-3. Århus blev utan poäng i senaste matchen, mot FC Köpenhamn.

Senaste mötet mellan lagen slutade oavgjort, 1-1.

Randers har bara en seger på fyra försök hittills på hemmaplan i serien.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Hattrick av Mathias Kvistgaarden när Bröndby slog Nordsjälland

Mathias Kvistgaarden stod för ett hattrick när Bröndby besegrade Nordsjälland på hemmaplan i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll med 5-1 (2-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Ohi Omoijuanfo och Oscar Schwartau, målet för Nordsjälland gjordes av Ernest Nuamah.

Bröndby började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Ohi Omoijuanfo till.

Laget gjorde 2-0 i 24:e minuten, när Mathias Kvistgaarden hittade rätt. Direkt efter pausen nätade Mathias Kvistgaarden återigen och ökade Bröndbys ledning.

I den 72:a minuten reducerade Ernest Nuamah för Nordsjälland. Mer än så blev det dock inte för Nordsjälland.

Mathias Kvistgaarden ökade Bröndbys ledning som med målet fullbordade sitt hattrick i 76:e minuten.

5-1-målet kom på stopptid, när Oscar Schwartau slog till och gjorde mål. 5-1-målet blev matchens sista.

Bröndby har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 11–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nordsjälland har två vinster, en oavgjord och två förluster och 8–10 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Bröndby på femte plats i tabellen, medan Nordsjälland är på andra plats.

Bröndby möter Århus i nästa match borta söndag 4 juni 18.00. Nordsjälland möter samma dag Viborg hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FC Köpenhamn vann toppmötet mot Viborg med 2-1

FC Köpenhamn tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Viborg i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll på måndagen med 2-1 (2-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Med en omgång kvar är Viborg på tredje plats i tabellen, och FC Köpenhamn leder serien. Fyra poäng skiljer lagen åt.

Målgörare för FC Köpenhamn var Diogo Goncalves och Jordan Larsson, medan Viborgs enda mål gjordes av Jacob Bonde.

Viborg har två vinster, en oavgjord och två förluster och 7–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har tre vinster och två förluster och 11–9 i målskillnad. Det här var Viborgs tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även FC Köpenhamns fjärde uddamålsseger.

I nästa match möter Viborg Nordsjälland borta och FC Köpenhamn möter Randers hemma. Båda matcherna spelas söndag 4 juni 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nordsjälland segrare hemma mot Randers

Nordsjälland besegrade Randers på hemmaplan i måndagens möte i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. 3-1 (1-1) slutade matchen.

Matchen förblev jämn målmässigt till Nordsjälland tog ledningen i 36:e minuten, genom Benjamin Nygren på pass av Mads Bidstrup.

Randers kvitterade till 1-1 alldeles före halvtidspausen, genom Lasse Berg Johnsen på straff. Det dröjde till den 74:e minuten innan Ernest Nuamah på straff gav Nordsjälland ledningen.

Och med sju minuter kvar att spela ökade Nordsjälland ledningen genom Mohammed Diomande. 3-1-målet blev matchens sista.

Nordsjälland har två segrar, en oavgjord och två förluster och 7–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Randers har en vinst och fyra förluster och 7–11 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Nordsjälland på andra plats i tabellen, och Randers är på femte plats.

Nästa motstånd för Nordsjälland är Bröndby. Lagen möts måndag 29 maj 19.00 på Brøndby Stadium. Randers tar sig an Århus hemma tisdag 30 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FC Köpenhamn vann – Diogo Goncalves matchvinnare

FC Köpenhamn besegrade Århus på hemmaplan i söndagens match i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. 4-3 (2-2) slutade matchen.

Segermålet för FC Köpenhamn stod Kevin Diks för efter 87 minuter.

FC Köpenhamn fick en bra start på matchen. Diogo Goncalves slog till på straff, redan i nionde minuten.

Laget gjorde 2-0 i 18:e minuten, när Diogo Goncalves på nytt hittade rätt.

Århus reducerade till 2-1 efter en knapp halvtimmes spel, genom Patrick Mortensen.

Århus kvitterade till 2-2 i 39:e minuten, genom Mikael Anderson. Direkt efter pausen gjorde Kevin Yakob mål och gav Århus ledningen.

Jordan Larsson kvitterade för FC Köpenhamn på pass av Kevin Diks i 76:e minuten.

Det matchavgörande målet kom i slutminuterna, med tre minuter kvar att spela, när Kevin Diks slog till och gjorde 4-3 för FC Köpenhamn.

FC Köpenhamn har två segrar, en oavgjord och två förluster och 9–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Århus har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 8–5 i målskillnad. Det här var FC Köpenhamns tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Århus andra uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är FC Köpenhamn klara seriesegrare, medan Århus är på fjärde plats.

FC Köpenhamn tar sig an Viborg i nästa match borta måndag 29 maj 17.00. Århus möter Randers borta tisdag 30 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Clint Leemans poängräddare för Viborg mot Bröndby

Bröndbys Hakon Evjen gjorde 1-0 i första halvlek borta mot Viborg i Danmark Mästerskapsserien herr. I andra halvlek jobbade sig Viborg in i matchen, och kvitterade genom Clint Leemans i 81:a minuten. Några fler mål blev det inte, och matchen slutade 1-1.

Gästerna Bröndby tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Hakon Evjen. Med nio minuter kvar att spela kvitterade Viborg genom Clint Leemans framspelad av Jeppe Gronning. 1-1-målet blev matchens sista.

Viborg har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 7–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bröndby har två vinster, en oavgjord och två förluster och 6–9 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Viborg på tredje plats i tabellen, medan Bröndby är på sjätte plats.

Viborg tar sig an FC Köpenhamn i nästa match hemma måndag 29 maj 17.00. Bröndby möter samma dag 19.00 Nordsjälland hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ibrahim Said matchvinnare när Viborg vann mot Randers

Viborg tog en säker seger på bortaplan mot Randers i Danmark Mästerskapsserien herr. Matchen slutade 0-2 (0-0) efter två mål av Ibrahim Said i andra halvleken.

Inget av lagen fick in något mål under första halvlek, men efter pausen slog Ibrahim Said till och gav Viborg ledningen.

I 55:e minuten slog Ibrahim Said till på nytt, och gjorde 0-2. 0-2-målet blev matchens sista.

Randers har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 7–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Viborg har tre vinster och två förluster och 7–6 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Randers på femte plats i tabellen, och Viborg är på tredje plats.

I nästa match möter Randers Nordsjälland borta på måndag 22 maj 20.00. Viborg möter Bröndby söndag 21 maj 17.00 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1-1 i toppmötet mellan Århus och Nordsjälland

Lagen delade på poängen i den heta toppmatchen i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll mellan Århus och gästande Nordsjälland. Söndagens match slutade 1-1 (0-0).

Det dröjde till den 77:e minuten innan Lasso Coulibaly gav Nordsjälland ledningen.

Kvitteringen kom på stopptid, när Peter Bjur slog till och gjorde mål för Århus. Det fastställde slutresultatet till 1-1.

Århus har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 5–2 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nordsjälland har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 5–6 i målskillnad. Det här var Århus tredje oavgjorda match den här säsongen.

Med tre omgångar kvar är Århus på tredje plats i tabellen, och Nordsjälland är på andra plats.

Århus tar sig an FC Köpenhamn i nästa match borta söndag 21 maj 19.00. Nordsjälland möter Randers hemma måndag 22 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FC Köpenhamn klar seriesegrare efter seger

Seger, 3-1 (1-0), borta mot Bröndby, gör att FC Köpenhamn är seriesegrare i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. Bröndby ligger på sjätte plats i tabellen.

Gästerna FC Köpenhamn startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Viktor Claesson gjorde målet, redan i 18:e minuten. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Ohi Omoijuanfo träff på straff och kvitterade för Bröndby.

I 73:e minuten gav Jordan Larsson FC Köpenhamn ledningen på nytt.

I den 82:a minuten blev Bröndbys Daniel Wass utvisad, och fick spela med en man mindre sista åtta minuterna.

Och med sex minuter kvar att spela ökade FC Köpenhamn ledningen genom Christian Sörensen framspelad av Elias Jelert Kristensen. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Bröndby har tre vinster och två förluster och 6–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har två vinster, en oavgjord och två förluster och 7–6 i målskillnad.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 21 maj. Då möter Bröndby Viborg på Energi Viborg Arena 17.00. FC Köpenhamn tar sig an Århus hemma 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nordsjälland klar seriesegrare efter seger

Seger, 3-2 (1-0), hemma mot FC Köpenhamn, gör att Nordsjälland är seriesegrare i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. FC Köpenhamn ligger på andra plats i tabellen.

Målgörare för Nordsjälland var Martin Frese, Ernest Nuamah och Daniel Svensson, medan FC Köpenhamns mål gjordes av Diogo Goncalves. Ett av FC Köpenhamns mål var ett självmål.

Nordsjälland har två segrar, en oavgjord och två förluster och 6–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 4–6 i målskillnad. Det här var Nordsjällands andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också FC Köpenhamns tredje uddamålsförlust.

Söndag 14 maj möter Nordsjälland Århus borta 19.00 och FC Köpenhamn möter Bröndby borta 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.


Danmark Mästerskapsserien

# Lag S MS P
1 FC Köpenhamn 31 26 58
2 Nordsjälland 31 15 54
3 Viborg 31 9 50
4 Århus 30 9 47
5 Bröndby 31 -4 43
6 Randers 30 -5 40

Senaste resultat

29 maj kl 19:00 Bröndby IF - FC Nordsjälland 5-1 Läs mer
Viborg - FC Köpenhamn 1-2 Läs mer
22 maj kl 20:00 FC Nordsjälland - Randers FC 3-1 Läs mer
21 maj kl 19:00 FC Köpenhamn - AGF Århus 4-3 Läs mer
Viborg - Bröndby IF 1-1 Läs mer

Spelschema

30 maj
Randers FC - AGF Århus kl 20:00 Läs mer
4 juni
FC Nordsjälland - Viborg kl 18:00
FC Köpenhamn - Randers FC kl 18:00
AGF Århus - Bröndby IF kl 18:00

Skytteliga

Spelare Lag Mål
Diogo Goncalves FC Köpenhamn 5
Mathias Kvistgaarden Bröndby IF 5
Ernest Nuamah FC Nordsjälland 4
Ohi Omoijuanfo Bröndby IF 4
Ibrahim Said Viborg 3
Jordan Larsson FC Köpenhamn 3
Patrick Mortensen AGF Århus 3
Stephen Odey Randers FC 3
Elias Achouri Viborg 2
Hakon Evjen Bröndby IF 2
Jacob Bonde Viborg 2
Jakob Ankersen Randers FC 2
Kevin Yakob AGF Århus 2
Mads Emil Madsen AGF Århus 2
Martin Frese FC Nordsjälland 2
Mikael Anderson AGF Århus 2
Mohammed Daramy FC Köpenhamn 2
Mohammed Diomande FC Nordsjälland 2
Simen Nordli Randers FC 2
Viktor Claesson FC Köpenhamn 2