Danmark Nedflyttningsserien

Frederik Gytkjaer och Petur Knudsen matchvinnare hemma mot Ålborg

En resultatmässigt jämn match slutade till slut med seger för Lyngby som vann matchen hemma mot Ålborg i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll på måndagen. 2-1 (1-1) slutade matchen. Frederik Gytkjaer blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 46 minuter.

Matchen var mållös till Lyngby tog ledningen i 24:e minuten, genom Petur Knudsen.

Ålborg kvitterade till 1-1 strax före paus, genom Lars Kramer framspelad av Lucas Andersen. Direkt efter pausen nätade Frederik Gytkjaer och gav Lyngby ledningen på nytt.

Lyngby har två segrar och tre förluster och 4–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ålborg har två vinster, en oavgjord och två förluster och 7–5 i målskillnad. Det här var Lyngbys tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ålborgs andra uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Lyngby på fjärde plats i tabellen, och Ålborg är på tredje plats.

Lyngby möter Horsens i nästa match borta lördag 3 juni 15.00. Ålborg möter samma dag Silkeborg hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Oavgjort mellan Silkeborg och Midtjylland

Hemmalaget Silkeborg och Midtjylland spelade oavgjort i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll, 3-3 (1-1) på måndagen.

Silkeborg fick en bra start på matchen. Kasper Kusk gjorde målet, redan i 14:e minuten.

Midtjylland kvitterade till 1-1 på tilläggstid i första halvleken, genom Gustav Isaksen. Midtjylland gjorde också 1-2 i 69:e minuten när Kristoffer Olsson slog till framspelad av Aral Simsir.

I 75:e minuten kvitterade Sören Tengstedt för Silkeborg.

Midtjylland tog ledningen bara fyra minuter senare ännu en gång genom Gustav Isaksen på pass av Aral Simsir.

Kvitteringen kom i matchens absoluta slutskede, med tre minuter kvar att spela, när Sören Tengstedt på nytt slog till och gjorde mål på straff för Silkeborg. 3-3-målet blev matchens sista.

Silkeborg har två segrar, en oavgjord och två förluster och 5–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Midtjylland har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 12–6 i målskillnad. Det här var Silkeborgs tredje oavgjorda match den här säsongen.

Med en omgång kvar är Silkeborg på femte plats i tabellen, medan Midtjylland leder serien.

På lördag 3 juni 15.00 spelar Silkeborg borta mot Ålborg, och Midtjylland hemma mot Odense.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Odense svårslaget – åttonde matchen i rad med poäng efter 2-1

Matchen slutade 2-1 (0-0) när Odense tog emot Horsens på Nature Energy Park. Det betyder att Odense gick obesegrat från planen för åttonde matchen i följd i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll.

Emmanuel Sabbi slog till efter 74 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 55:e minuten innan Magnus Jensen gav Horsens ledningen.

I 67:e minuten nätade Emmanuel Sabbi på straff, och kvitterade för Odense.

I 74:e minuten avgjorde Emmanuel Sabbi matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Odenses tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Horsens tredje uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Odense på andra plats i tabellen, och Horsens är på sjätte plats.

Odense möter Midtjylland i nästa match borta lördag 3 juni 15.00. Horsens möter samma dag Lyngby hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Midtjylland i toppmatchen mot Ålborg

Midtjylland tog en tung seger på bortaplan mot Ålborg i toppmötet mellan ettan och tvåan i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll på söndagen. Matchen slutade 0-2 (0-1).

Med två omgångar kvar är Ålborg på tredje plats i tabellen, medan Midtjylland leder serien.

Segern var Midtjyllands fjärde på de senaste fem matcherna.

Gästande Midtjylland startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara fem minuter slog Gustav Isaksen till. Direkt efter pausen gjorde Paulinho mål och ökade lagets ledning. 0-2-målet blev matchens sista.

I nästa match möter Ålborg Lyngby borta och Midtjylland möter Silkeborg borta. Båda matcherna spelas måndag 29 maj 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Odense tog klar seger mot Lyngby

Odense startade bra i matchen mot Lyngby på bortaplan på söndagen. Och 2-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 4-0 i matchen i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll.

Det var sjunde matchen i rad utan förlust för Odense.

Lyngby blev decimerade tidigt när Alfred Finnbogason fick lämna planen i den 17:e minuten med ett rött kort.

Odense fick en bra start på matchen. Mads Frökjaer-Jensen gjorde målet på straff, redan i 19:e minuten.

Laget gjorde också 0-2 i 37:e minuten, genom Yankuba Minteh. Direkt efter pausen slog Jeppe Tverskov till och ökade Odenses ledning.

Odense gjorde också 0-4 genom Charly Horneman i 83:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-4.

Med två omgångar kvar är Lyngby på fjärde plats i tabellen, och Odense är på andra plats.

Lyngby tar sig an Ålborg i nästa match hemma måndag 29 maj 15.00. Odense möter Horsens hemma fredag 26 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Andreas Oggesen matchhjälte för Silkeborg borta mot Horsens

Silkeborg vann i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll med 1-0 (0-0) mot Horsens på bortaplan.

Andreas Oggesen blev matchhjälte med sitt avgörande 1-0-mål på tilläggstid.

Målet kom först i matchens absoluta slutskede, i 90:e minuten när Andreas Oggesen gjorde 1–0 till Silkeborg.

Horsens har en oavgjord och fyra förluster och 3–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Silkeborg har två vinster, en oavgjord och två förluster och 4–6 i målskillnad. Det här var Horsens andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Silkeborgs andra uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Horsens sist i serien, och Silkeborg är på femte plats.

Nästa motstånd för Horsens är Odense. Lagen möts fredag 26 maj 20.00 på Nature Energy Park. Silkeborg tar sig an Midtjylland hemma måndag 29 maj 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Midtjylland vann mot Horsens på hemmaplan

Midtjylland vann hemma mot Horsens i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll. Matchen på söndagen slutade 3-1 (1-1).

Midtjylland tog en tidig ledning. Stefan Gartenmann gjorde målet, redan i 20:e minuten.

Horsens kvitterade till 1-1 i 24:e minuten, genom Thomas Santos. 2-1-målet var ett självmål av Horsens i 50:e minuten.

I den 72:a minuten ökade Gustav Isaksen ledningen. Det fastställde slutresultatet till 3-1.

Midtjylland har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 10–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Horsens har en oavgjord och fyra förluster och 4–13 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Midtjylland i serieledning, medan Horsens är på sjätte plats.

Söndag 21 maj 15.00 spelar Midtjylland borta mot Ålborg. Horsens möter Silkeborg hemma på CASA Arena fredag 19 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1-0 mot Lyngby innebär första segern för Silkeborg

Silkeborg har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll, efter sju spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Lyngby, en match som Silkeborg vann med 1-0 (0-0).

Oliver Sonne blev matchhjälte efter 61 minuter med sitt avgörande 1-0-mål.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 61:a minuten innan Oliver Sonne framspelad av Pelle Mattsson gjorde 1–0 för Silkeborg, vilket stod sig matchen ut.

Silkeborg har en seger, en oavgjord och tre förluster och 3–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lyngby har två vinster, en oavgjord och två förluster och 6–6 i målskillnad. Förlusten var Lyngbys tredje uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Silkeborg på femte plats i tabellen, och Lyngby är på fjärde plats.

Fredag 19 maj 20.00 spelar Silkeborg borta mot Horsens. Lyngby möter Odense hemma på Lyngbyhallen söndag 21 maj 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Oavgjort toppmöte mellan Odense och Ålborg

Det blev oavgjort, 1-1 (1-0), i matchen mellan de båda topplagen i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll, Odense och gästande Ålborg, på fredagen.

Det betyder att Odense gick obesegrade från planen för sjätte matchen i följd.

Odense fick en bra start på matchen. Emmanuel Sabbi slog till, redan i 13:e minuten. I 67:e minuten slog Pedro Ferreira till, och kvitterade för Ålborg. Det fastställde slutresultatet till 1-1.

Odense har två segrar och tre oavgjorda och 8–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ålborg har två vinster och tre oavgjorda och 9–4 i målskillnad. Det här var Odenses tredje oavgjorda match den här säsongen.

Med tre omgångar kvar är Odense på tredje plats i tabellen, och Ålborg är på andra plats.

Nästa motstånd för Odense är Lyngby. Ålborg tar sig an Midtjylland hemma. Båda matcherna spelas söndag 21 maj 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Lyngby mot Midtjylland efter tidigt avgörande

Lyngby tog ett tidigt grepp om matchen i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll på hemmaplan mot Midtjylland på söndagen. Laget vann med 2-1 efter att alla mål gjorts under första halvlek.

Saevar Magnusson slog till efter 32 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Lyngby började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Tochi Phil Chukwuani till.

Midtjylland kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Stefan Gartenmann på pass av Gustav Isaksen, i 14:e minuten.

Lyngby tog ledningen på nytt i 32:a minuten, genom Saevar Magnusson. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade med seger för Lyngby med 2-1.

Lyngby har två segrar, en oavgjord och två förluster och 6–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Midtjylland har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 8–3 i målskillnad. Det här var Lyngbys andra uddamålsseger den här säsongen.

Med fyra omgångar kvar är Lyngby på fjärde plats i tabellen, medan Midtjylland fortfarande leder serien, två poäng före Ålborg.

I nästa match, söndag 14 maj 15.00, har Lyngby Silkeborg borta på JYSK Park, medan Midtjylland spelar hemma mot Horsens.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.


Danmark Nedflyttningsserien

# Lag S MS P
1 Midtjylland 9 11 20
2 Odense 9 7 18
3 Ålborg 9 5 12
4 Lyngby 9 -4 11
5 Silkeborg 9 -5 9
6 Horsens 9 -14 4

Senaste resultat

29 maj kl 15:00 Lyngby - Ålborg 2-1 Läs mer
Silkeborg IF - Midtjylland 3-3 Läs mer
26 maj kl 20:00 Odense - AC Horsens 2-1 Läs mer
21 maj kl 15:00 Lyngby - Odense 0-4 Läs mer
Ålborg - Midtjylland 0-2 Läs mer

Spelschema

3 juni
Midtjylland - Odense kl 15:00

Skytteliga

Spelare Lag Mål
Gustav Isaksen Midtjylland 8
Emmanuel Sabbi Odense 6
Allan Sousa Ålborg 4
Tonni Adamsen Silkeborg IF 3
Anders Kvindebjerg Jacobsen AC Horsens 2
Bashkim Kadrii Odense 2
Frederik Gytkjaer Lyngby 2
Iver Fossum Ålborg 2
Jeppe Tverskov Odense 2
Kristoffer Olsson Midtjylland 2
Mads Frökjaer-Jensen Odense 2
Naatan Skyttä Odense 2
Petur Knudsen Lyngby 2
Saevar Magnusson Lyngby 2
Sören Tengstedt Silkeborg IF 2
Stefan Gartenmann Midtjylland 2
Thomas Santos AC Horsens 2
Yankuba Minteh Odense 2
Younes Bakiz Ålborg 2
Alen Mustafic Odense 1