;

Division 3

Riku Jääskä det stora utropstecknet när FC Kiisto slog Virkiä

FC Kiisto besegrade Virkiä hemma i division 3 med 10-1 (7-0). Men snackisen var Riku Jääskä - som gjorde hela fyra mål. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Lauri Karri 3, Pekka Liukkonen, Mikko Joensuu och Roni Jääskä, målet för Virkiä gjordes av Arttu Happonen. Serien är nu färdigspelad. FC Kiisto slutar på andra plats, och Virkiä på elfte plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Korsnäs FF i toppmötet med SJK Akatemia

Korsnäs FF tog en tung seger på bortaplan mot serieledande SJK Akatemia i toppmötet i division 3 på lördagen. Matchen slutade 1-3 (0-1). Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. SJK Akatemia är i fortsatt serieledning, och Korsnäs FF på tredje plats. Korsnäs FF:s mål gjordes av Oleksii Zoria, Admir Cavkusic och Mohammad Jafari. Sami Viljanen stod för SJK Akatemias enda mål.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Mamadou Konate fixade segern för Sporting i matchen mot VPS-j

Det blev ett hattrick för Sportings Mamadou Konate i matchen mot Sporting i division 3. Sporting vann på bortaplan med 6-3 (3-1). Övriga mål för bortalaget gjordes av Jari Hietikko, Julian Tarvoll och Anthony Hannus, målen för VPS-j gjordes av Ville Kauppinen, Toni Kurki och Atte Keisala. Det här betyder att VPS-j slutar på tionde plats, och Sporting på åttonde plats när serien nu summeras.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Oavgjort för Sundom IF hemma mot Sisu-Pallo

Hemmalaget Sundom IF och Sisu-Pallo möttes på lördagen i division 3, och resultatet blev oavgjort, 2-2 (1-1). Jonas Svenns och Fredrik Utriainen gjorde Sundom IF:s mål, medan Topias Lehtola och Antti Viita stod för gästernas målgörande. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att Sundom IF slutar på femte plats, och Sisu-Pallo på tolfte plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sundom IF föll mot Virkiä på bortaplan

Hemmalaget Virkiä tog hem de tre poängen efter seger i division 3 mot Sundom IF på Keskuskenttä, Lappo. 2-0 (1-0) slutade matchen på lördagen. Matchen blev den fjärde i rad utan seger för Sundom IF. I Virkiä blev Miika Korpela och Tatu Ihanamäki målgörare, med ett mål var. Med ett omgångar kvar är Virkiä på elfte plats i serien, medan Sundom IF är på femte plats. I nästa match möter Sundom IF Sisu-Pallo hemma på lördag 30 september 14.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Halvtidsledning blev bara en poäng - när Korsnäs FF tog emot PeFF

I halvtid hade Korsnäs FF skaffat sig en ledning med 2-0 i mötet hemma mot PeFF i division 3. Men i andra halvlek vaknade bortalaget. Till slut blev det oavgjort i lördagens match, 2-2. Resultatet innebär sju raka matcher med poäng för Korsnäs FF. Andrei Shyrobokov och Junior Oyono nätade för hemmalaget, medan Teemu Lillrank blev tvåmålsskytt för gästerna. Med ett omgångar kvar är Korsnäs FF på tredje plats i serien, medan PeFF är på nionde plats. Nästa motstånd för Korsnäs FF är SJK Akatemia. Lagen möts lördag 30 september 14.00 på OmaSp Stadion.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Hattrick av Riku Paularinne när VPS-j slog Sisu-Pallo

Riku Paularinne stod för ett hattrick när VPS-j besegrade Sisu-Pallo på bortaplan i division 3 med 6-0 (3-0). Övriga mål för bortalaget gjordes av Toni Pylkkänen, Topias Iloviita och Mikko Koskenranta. Med ett omgångar kvar är Sisu-Pallo på tolfte plats i serien, medan VPS-j är på sjunde plats. Nästa motstånd för VPS-j är Sporting. Lagen möts lördag 30 september 14.00 på Brändö plan.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FC Kiisto fortsätter att vinna - har nu fyra raka segrar

Det går fortsatt bra för FC Kiisto i division 3. På torsdagen mötte laget Esse IK på Bollplan 1, Ytteresse och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Esse IK blev 2-0 (2-0). Redan i första halvlek tog FC Kiisto alltså greppet, och 2-0-ledningen i halvtid stod sig matchen ut efter en mållös andra halvlek. Miro Saarinen och Pietari Ketonen gjorde ett mål var för FC Kiisto i bortasegern. Med ett omgångar kvar är Esse IK på fjärde plats i serien, medan FC Kiisto är på andra plats. Lördag 30 september 14.00 spelar FC Kiisto hemma mot Virkiä.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sporting föll mot SJK Akatemia på hemmaplan

Bortalaget SJK Akatemia tog hem de tre poängen efter seger i division 3 mot Sporting på Kristina plan. 1-3 (0-0) slutade matchen på tisdagen. Första halvlek blev mållös, men i andra halvlek var det bortalaget SJK Akatemia som avgjorde matchen. SJK Akatemias mål gjordes av Joonas Kuivalainen, Aatu Kujanpää och Nicolas Kotamäki. Mamadou Konate stod för Sportings enda mål. Med ett omgångar kvar är Sporting på åttonde plats i serien, medan SJK Akatemia leder serien. Sporting tar sig an VPS-j i nästa match borta lördag 30 september 14.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Klar seger för Sporting mot PeFF på Centralidrottsplan, Bennäs

En halvtidsledning med 2-1 utökades i andra halvleken när Sporting slog PeFF på bortaplan i division 3. Till slut blev det 3-1 till Sporting. Målgörare för PeFF var Christian Ahlstedt. Med två omgångar kvar är PeFF på sjunde plats i serien, medan Sporting är på åttonde plats. Tisdag 19 september 18.00 spelar Sporting hemma mot SJK Akatemia.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.


Division 3

# Lag S MS P
1 SJK Akatemia 22 82 57
2 FC Kiisto 22 53 54
3 Korsnäs FF 22 24 49
4 Esse IK 22 -16 29
5 SIF 22 7 28
6 KPS 22 3 26
7 PeFF 22 -9 26
8 Sporting Kristina 22 -19 25
9 FC Jukola 22 -26 25
10 VPS-j 22 -13 24
11 Virkiä 22 -32 19
12 Sisu-Pallo 22 -54 10

Senaste resultat

PeFF - FC Jukola 3-0 Läs mer
FC Kiisto - Virkiä 10-1 Läs mer
Esse IK - KPS 1-3 Läs mer
VPS-j - Sporting 3-6 Läs mer
Sundom IF - Sisu-Pallo 2-2 Läs mer

Skytteliga

Spelare Lag Mål
Atte Henttu KPS 22
Sami Viljanen SJK Akatemia 21
Riku Jääskä FC Kiisto 18
Aatu Kujanpää SJK Akatemia 16
Julian Tarvoll Sporting 12
Joni Ekström FC Jukola 11
William Tuisku FC Kiisto 11
Junior Oyono Korsnäs FF 10
Lauri Karri FC Kiisto 9
Roni Jääskä FC Kiisto 9
Andrei Shyrobokov Korsnäs FF 8
Dominic Mcgiveron SJK Akatemia 8
Joonas Kuivalainen SJK Akatemia 8
Anthony Hannus Sporting 7
Jonas Svenns Sundom IF 7
Juuso Kurppa Sisu-Pallo 7
Leonid Grines Korsnäs FF 7
Matts Pettersson Esse IK 7
Samuel Eklund Esse IK 7
Tommi Haanpää SJK Akatemia 7
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.