;

Damtrean Vasa distrikt

Storförlust för Närpes Kraft borta mot Kanu

Närpes Kraft lyckades inte alls när man mötte Kanu borta i damtrean. Kanu gjorde hela tio mål, och vann med 10-0 (7-0). Helena Hakala gjorde tre mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Heidi Yli-Hemminki 2, Juuli Hautasaari 2, Jutta Pukkila, Miia Hakomäki och Riina Pirttinen. Resultaten i sista omgången innebär att Kanu slutar på fjärde plats och Närpes Kraft på nionde plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Förlust för I-JBK på hemmaplan mot Virkiä II

I-JBK förlorade mötet med Virkiä II hemma med 1-3 (0-2) i damtrean på tisdagen. Målgörare för Virkiä II var Anuliina Toppari, Anna Peltola och Annabella Sarvela, medan I-JBK:s enda mål gjordes av Julia Myllyviita. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att I-JBK slutar på sjätte plats, och Virkiä II på femte plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

VIFK II utökar serieledningen efter ny seger

Serieledande VIFK II fortsätter imponera. Mot FC Brändöpojkarna kom ännu en seger, när VIFK II vann på bortaplan med 2-1 (1-1). Därmed utökade VIFK II serieledningen i damtrean, där avståndet till tvåan BK-48 nu är fyra poäng. FC Brändöpojkarna ligger på sjunde plats i tabellen. Det betyder att VIFK II att VIFK II ännu inte förlorat den här säsongen, det här var nionde matchen i följd med poäng. Målgörare för VIFK II blev Cecilia Östergård och Linn Ehn och för FC Brändöpojkarna var det Emilia Utriainen som hittade rätt. I nästa omgång har FC Brändöpojkarna Karhu borta på TK I, onsdag 12 juli 19.00. VIFK II spelar hemma mot Karhu tisdag 11 juli 19.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark andra halvlek räckte för Närpes Kraft mot IK

Första halvlek var mållös i matchen mellan Närpes Kraft och gästande IK på Centralplan, Närpes på onsdagen. I andra halvlek var det dock Närpes Kraft som tog greppet och vann till slut med 3-0 i damtrean. Segern säkrades av Närpes Krafts målskyttar, Alexandra Sandberg, Ida Vikars och Joanna Luoma. För hemmalaget betyder resultatet nionde plats i tabellen. IK är sist, på elfte plats. Nästa motstånd för Närpes Kraft är Kanu. Lagen möts onsdag 12 juli 19.30 på Keskuskenttä, Kauhava.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.


Damtrean Vasa distrikt

# Lag S MS P
1 VIFK II 10 59 28
2 BK-48 10 36 27
3 SeMi 10 23 22
4 Kanu 10 14 22
5 Virkiä II 10 3 13
6 FC Brändöpojkarna 10 -11 13
7 I-JBK 10 -12 13
8 Karhu 10 -29 7
9 Närpes Kraft 10 -41 6
10 FC Sport-j II 10 -16 5
11 IK 10 -26 4

Senaste resultat

13 juli kl 19:00 FC Brändöpojkarna - BK-48 0-5 Läs mer
12 juli kl 19:30 Kanu - Närpes Kraft 10-0 Läs mer
Karhu - FC Brändöpojkarna 1-2 Läs mer
11 juli kl 19:30 I-JBK - Virkiä II 1-3 Läs mer
VIFK II - Karhu 11-0 Läs mer

Skytteliga

Spelare Lag Mål
Matilda Wik VIFK II 13
Henna Nyrhinen SeMi 10
Ylva Nyman BK-48 10
Jennyfer Myllykoski SeMi 9
Felicia Wasström VIFK II 8
Emma Pettissalo VIFK II 7
Helena Hakala Kanu 7
Minea Sundström VIFK II 6
Emilia Utriainen FC Brändöpojkarna 5
Emmi Rautakorpi Virkiä II 5
Juuli Hautasaari Kanu 5
Mirella Siltanen VIFK II 5
rinta-korhonen ella Karhu 5
Sofia Kukila IK 5
Fanny Söderström VIFK II 4
Heidi Leppämäki SeMi 4
Judith Back I-JBK 4
Lotta Auvinen Virkiä II 4
Mathilda Bonden BK-48 4
Roosa Peippo SeMi 4
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.