Division 3 Vasa-/MÖ-distriktet

Sport stod upp mot TPS – "En nivåhöjning"

"Jag är nöjd med prestationen, men naturligtvis inte med att vi bara fick en poäng", säger Sports tränare Ari-Pekka Pajuluoma efter lördagens förlängningsförlust mot ligaledarna.

Sport stod upp mot TPS – bjöd på dramatik

Med fem sekunder kvar av tredje perioden såg Sport till att matchen gick till förlängning. Där tog det fyra minuter innan avgörandet kom.

VPV äntligen segrare igen efter vinst mot Virkiä

Efter sex matcher utan seger i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll kunde VPV till slut ta tre poäng igen. Laget vann på hemmaplan mot Virkiä, med 3–2 (2–0). Jeremias Ketonen gjorde två mål och Matias Tiiro ett mål för VPV, målen för Virkiä gjordes av Saku Jääskeläinen och Toni Kujala. Med en omgång kvar är VPV på åttonde plats i tabellen, medan Virkiä är på elfte plats. I nästa match möter VPV PeFF borta på lördag 29 september 14.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Elockhukwu Ozumba gjorde två mål när Sporting vann mot Esse IK

Det blev Sporting som vann matchen borta mot Esse IK i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll på lördagen. 2–3 (1–1) slutade matchen. Elockhukwu Ozumba gjorde två mål och Theo Granfors ett mål för Sporting, målen för Esse IK gjordes av Johan Forsén och Denis Snellman. Med en omgång kvar är Esse IK på tionde plats i tabellen, medan Sporting är på femte plats. Lördag 29 september 14.00 spelar Sporting hemma mot KPV Akatemia.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport möter TPS – små förändringar i laguppställningen

Sport fick inget att fungera borta mot Ilves på fredagen. I dag spelar Sport hemma mot TPS med en nästan oförändrad laguppställning.

Sport fick inget att fungera – "Vi gjorde en dålig match"

<span style="font-family: -webkit-standard; font-size: medium;">Efter en bra start på säsongen, med fyra poäng på hemmaplan, blev det platt fall på fredagskvällen.? Sport fick ingenting att fungera och förlorade stort mot Ilves.</span>

Benjamin Lehmann gjorde två mål när I-JBK vann mot KPV Akatemia

Det blev I-JBK som vann matchen borta mot KPV Akatemia i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll på fredagen. 1–3 (1–2) slutade matchen. Benjamin Lehmann gjorde två mål och Daniel Geisor ett mål för I-JBK, enda målskytt för KPV Akatemia blev Sholl Ring. Med en omgång kvar är KPV Akatemia på sjätte plats i tabellen, och I-JBK är på åttonde plats. I nästa omgång har I-JBK Sundom IF hemma på Centralidrottsplan, Korsholm, lördag 29 september 14.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest när FC Kiisto krossade PeFF på Elisa Stadion, Vasa

FC Kiisto hade inga problem med PeFF i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll, och vann hemma med utklassningssiffrorna 9–0 (5–0). Petri Heiskari gjorde tre mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Mikko Joensuu 2, Tomi Paananen, Amadeus Ekman, Ossi Katajamäki och Arthur Lindholm. Med en omgång kvar är FC Kiisto på andra plats i tabellen, och PeFF är på tolfte plats. Nästa motstånd för FC Kiisto är KPS. Lagen möts torsdag 4 oktober 19.00 på Kipparihallen.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport nära seger mot HIFK – "Vi var modiga och vågade spela"

Efter en svag start på matchen ryckte Sport upp sig och var långa stunder klart bättre än Helsingfors IFK. Men snöpliga missar och brända målchanser satte käppar i hjulen.

Korsnäs FF formstarka svit fortsätter efter 3–0 mot Sundom IF

Det blev 0–3 (0–0) när Sundom IF mötte Korsnäs FF på tisdagen hemma på Sundom Arena. Det innebar tio raka matcher utan förlust för Korsnäs FF i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll. Efter en mållös första halvlek var Korsnäs FF starkare i andra halvlek. Målgörare för Korsnäs FF var Kevin Storfors, Males Lombo och Leonid Grines. Med en omgång kvar är Sundom IF på femte plats i tabellen, och Korsnäs FF är på andra plats. Sundom IF möter I-JBK i nästa match borta lördag 29 september 14.00. Korsnäs FF möter samma dag VPS-j Akatemia hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Rutinerad anfallare saknas när Sport gästas av HIFK

Sport tvingas justera laguppställningen inför kvällens hemmamatch mot ett Helsingfors IFK som har flera bekanta ansikten i laguppställningen.

Vinstraden bröts för Korsnäs FF i matchen mot KPV Akatemia

Efter fem segrar i rad i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll för Korsnäs FF så tog vinstsviten slut hemma mot KPV Akatemia. Matchen på söndagen på Petalax 1 slutade 1–1 (1–0). I halvtid ledde Korsnäs FF matchen med 1–0, efter mål av Oleksii Zoria. Men i andra halvlek jobbade sig KPV Akatemia in i matchen, och kvitterade genom Teemu Mäki. Med två omgångar kvar är Korsnäs FF på andra plats i tabellen, och KPV Akatemia är på sjätte plats. Tisdag 18 september 18.30 spelar Korsnäs FF borta mot Sundom IF.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målvakten ut i duschen när Sport A förlorade

Sports A-juniorer startade trögt hemma mot Jukurit. I tredje perioden var de unga örnarna i kapp, men då åkte målvakten Conrad Mölder ut.

Förlustsviten bruten för Sporting - efter 3–0 mot Virkiä

3–0 (2–0) slutade matchen i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll mellan Sporting och gästande Virkiä. Det betyder att Sporting, äntligen bröt sin svit med sju raka förluster. Målen gjordes av Elockhukwu Ozumba, Enrico Eklund och Peter Grannas. Med två omgångar kvar är Sporting på sjunde plats i tabellen, och Virkiä är på elfte plats. Lördag 22 september 17.00 spelar Sporting borta mot Esse IK.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport ställde till med hockeyfest i ligapremiären

Knaggligt i början, men sedan lossnade det i powerplay och efter lite skön dramatik på slutet plockade Sport åt sig säsongens tre första poäng.

Slutminutsdrama när Sport vann ligapremiären

Bra spel i powerplay lade grunden när Sport sänkte gästande Pelicans.

Ändring i Sports laguppställning – stjärnyttern faller bort

Sport tvingas till en ändring i kvällens laguppställning för ligapremiären hemma mot Pelicans. Olavi Vauhkonen spelar inte.

Dags för ligapremiär – här är Sports första laguppställning för säsongen

Så var det dags. I kväll inleder Sport ligasäsongen med hemmamatch mot Pelicans. Ett par nyförvärv får inte plats i laguppställningen.

Jona Nyström: En oerhört viktig säsong för Sport

Efter en tung fjolårssäsong ska nya vindar ge örnarna luft under vingarna. Men om det inte blir så? Byggstenarna som ska ligga i grunden för ett starkare Sport måste börja läggas.

Sports tränare redo att tackla utmaningen: "Vet hur lätt man kan hamna i en negativ spiral"

Att ta över som tränare för representationslaget i en klubb som har haft svårt med resultaten både på isen och i räkenskaperna och dessutom brottats med sjunkande publiksiffror. Ja, det innebär att anta en rejäl utmaning. Men ligadebuterande tränaren Ari-Pekka Pajuluoma verkar ganska lugn.

Amadeus Ekman och Lauri Karri avgjorde borta mot VPV

Det blev en uddamålsseger för FC Kiisto i matchen mot VPV i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll på torsdagen. Laget vann med 2–1 (1–1) borta på Botniahallens konstgräs. Det var VPV:s sjätte match i rad utan seger. Målgörare för FC Kiisto blev Amadeus Ekman och Lauri Karri och för VPV var det Matias Tiiro som hittade rätt. Med två omgångar kvar är VPV på åttonde plats i tabellen, och FC Kiisto är på andra plats. I nästa omgång har VPV Virkiä hemma på Botniahallens konstgräs, lördag 22 september 17.00. FC Kiisto spelar hemma mot PeFF torsdag 20 september 19.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Christian Ingo och Anton Vest heta när Sundom IF slog KPS

Ett måls övervikt avgjorde en jämn match för Sundom IF, som vann borta mot KPS med 2–1 (1–1) i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll på torsdagen. Målgörare för Sundom IF blev Christian Ingo och Anton Vest och för KPS var det Aleksi Kangasvieri som hittade rätt. Med två omgångar kvar är KPS på fjärde plats i tabellen, medan Sundom IF är på femte plats. I nästa match möter Sundom IF Korsnäs FF hemma på tisdag 18 september 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport vill försvara aggressivare

Aktivare försvarsspel med målet att spendera mindre tid i egen zon. Det är ett element i spelet som Sport satsar på den här säsongen. "Vi försöker vara aggressiva och inte backa hem så lågt", säger backen Tony Sund.

En rikedom eller ett problem? Rinkdiskussionen delar åsikterna

Bland annat i NHL och i Sverige är rinkstorlekarna standardiserade. I Finland är fem olika storlekar i bruk i ligan. Dags för förändring? Ja, säger Pelicans-tränaren Ville Nieminen. Kärpät-kollegan Mikko Manner och Sportkaptenen Erik Riska håller inte med.

I-JBK förlorade hemma mot Esse IK

I-JBK förlorade hemmamatchen mot Esse IK i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll på onsdagen. 0–2 (0–1) slutade matchen. Målen gjordes av André Forsén och Johan Forsén, som gjorde ett mål var. Med två omgångar kvar är I-JBK på tionde plats i tabellen, medan Esse IK är på nionde plats. I nästa omgång har I-JBK KPV Akatemia borta på Sandhagens konstgräsplan, fredag 21 september 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sports back varvar i gång i cupen – mot sina lagkamrater

Puckskickliga backen Niklas Nevalainen, som missade försäsongen på grund av skada, ska få upp farten genom att spela Finlands cup med Karhu HT. Björneborgslaget ställs mot Hermes i kväll.

Sport har anfallare från hockeyfamiljer i skilda världar

Den ena har plockats in för att vara en bärande spelare i anfallet. Den andra får chansen att klättra uppåt i den finländska hockeyhierarkin. På fredag ligadebuterar kanadensaren Brody Sutter och estländaren Robert Arrak i Sport.

Sport gick 115 000 euro back förra säsongen

När det gick dåligt på isen för Vasa Sport svek publiken vilket ledde till att det också gick dåligt ekonomiskt. Utmaningen för klubben är nu att vända den här trenden.

Sport A inledde helgen med fräscht spel och seger

Sport besegrade Jukurit på bortais på fredagen. På lördag väntar en ny match i A-juniorernas FM-liga. Då har Sport chans att ta revansch på Pelicans – det enda lag som besegrat Sport hittills den här säsongen.

Sport förlorade sista träningsmatchen – "Spelet i powerplay börjar arta sig"

Sport inkasserade försäsongens sjunde förlust borta mot Lukko. Ligasäsongen inleds nästa vecka.

Lukko skäret före Sport

Sport avslutade försäsongen med en förlust i sista träningsmatchen.

Sport lånar ut unga förmågor

Backen Toivo Pennanen och anfallaren Miro Lehtimäki lånas ut till Hermes.

Kiisto till final i Regions Cup

En rejäl kämpainsats och en gnutta tur. Det var vad som krävdes när FC Kiisto besegrade Atlantis FC i semifinalen. Matias Träskbäck blev segerskytt från straffpunkten.

Norska anfallaren övertygade – stannar i Sport

Norska anfallaren Gustav Willman Borviks try out-period med Sport tog slut förra veckan. Nu står det helt klart att han spelar i Vasa den här säsongen.

Sport B tappade tvåmålsledning

Sports B-juniorer inledde bra, men blev både förbi- och frånåkta hemma mot Ässät.

Sport A åkte på första förlusten

Efter att ha inlett ligaspelet med två raka segrar blev det en hemmaförlust mot Pelicans för Sports A-juniorer.

Ny storseger för Sport A

Två matcher, två segrar. Sports A-juniorer har inlett säsongen på bästa sätt. På lördagen var det KalPa som inte hade något att säga till om.

Två bra perioder räckte för Sport – "Vi går åt rätt håll"

Antti Kalapudas var kvällens stjärna med sitt hattrick mot KalPa, men det var en bekant back som öppnade målskyttet för gästerna. Sports tränare vill i sin tur se bättring av utlandsförstärkningarna.

Hattrick av Kalapudas när Sport sänkte KalPa

En jämn period och två där Sport var klart bättre. Det blev en uddamålsseger i en fartfylld match mot KalPa.

Korsnäs FF, FC Kiisto och VPS-j Akatemia i het toppfajt i division 3

En handfull matcher återstår i division 3. FC Kiisto, VPS-J Akatemia och Korsnäs FF har dragit ifrån och är de lag som kämpar om segern och avancemang till tvåan. VBL hörde sig för med föreningarna om deras tankar om säsongen och chansen till avancemang.

Korsnäs FF, FC Kiisto och VPS-j Akatemia i het toppfajt i division 3

En handfull matcher återstår i division 3. FC Kiisto, VPS-J Akatemia och Korsnäs FF har dragit ifrån och är de lag som kämpar om segern och avancemang till tvåan. VBL hörde sig för med föreningarna om deras tankar om säsongen och chansen till avancemang.

Sport A krossade JYP

Säsongspremiären slutade i en storseger för Sports A-juniorer. Det blev hela nio mål hemma mot JYP.

Positivt tänk ska ge resultat för Sport A

Förra säsongen var tuff för Sports A-juniorer. Inför stundande säsong, som inleds onsdag kväll, har nygamla tränaren Olli Hällfors inga resultatmässiga mål. I stället vill han att laget ska trivas med ishockeyn och med varandra – för det ger framgångar på träningar och matcher, säger han.

Kärpät hade inga problem med Sport

Kärpäts Tino Metsävainios mål med sex sekunder kvar av matchen var spiken i kistan. Hemmalaget var klart bättre i torsdagskvällens drabbning.

Kollektiv kollaps för Sport

Det ville sig definitivt inte för Sport i Vasa Cup. Örnarna blev sist i turneringen efter en klar förlust mot Lukko i fredags. Resultaten under försäsongen spelar ingen roll – men Vasalaget har mycket att jobba med.

Sport fick stryk av Löven

Några bra perioder och några sämre. Sport bjöd på en svajig insats mot Björklöven i Vasa Cup. Samtidigt var gästerna oerhört ettriga och det bidrog till att örnarna åkte på stryk.

Ny tränare och nya spelare visar upp sig i Vasa Cup

Vasa Cup ordnades senast 2013 när Sport var ett FM-serielag. Fyra ligasäsonger senare är det dags igen. En ny tränare och en förnyad trupp ska visa upp sig inför hemmapubliken. Klubben vill putsa bort smutsen från örnlogon och få den att glänsa igen.

Hockeypulsen stiger med turnering på Kopparön

Försäsongshockey i dagarna två blir det nu när Sport återupplivar Vasa Cup. Det är rätt mycket program som är inklämt under turneringsdagarna, men det viktigaste är hur Sport presenterar sig på isen.

Sport kämpade i kapp och förbi – "Vi käkade puck för segern"

Sport hade svårigheter i första perioden, men fick ordning på spelet i andra och knäckte Ässät efter uppoffrande spel i slutminuterna.

Sport vände och vann borta mot Ässät

Sport öppnade försäsongens segerkonto genom att tvåla till Ässät i Björneborg.

Filip Riska klar för HPK

Filip Riska återvänder till FM-ligan. Den rutinerade centern har skrivit på för HPK.

FC Kiisto till semifinal i Regions Cup efter protest

FC Kiisto förlorade mot PK-35 i kvartsfinal i Regions Cup, men är klart för semifinal efter att motståndarna använt en spelare som inte hade rätt att spela matchen.

Kiisto förlorade kvartsfinalen i Region's cup

FC Kiisto gick obesegrat genom fyra omgångar i Region's cup. Men när de mötte PK-35 i kvartsfinal blev det stopp.

Sport utslaget i gruppspelet – tudelad turnering utan mål

Sport gjorde en bra match och var skäret efter i den andra. Det blev en tidig hemresa från Pitsiturneringen – utan att örnarna lyckats öppna målkontot.

VIDEO: Kapten Riska summerar Sports Pitsiturnering

Erik Riska konstaterar att Sport spelade två väldigt olika matcher i Raumo. Se vår intervju med lagkaptenen!

TPS snurrade upp Sport rejält – Pitsi över för örnarna

Ett taggat TPS var betydligt vassare än Sport i kampen om en semifinalplats i Pitsiturneringen.

Sport hade övertaget – men öppnade Pitsi med förlust

Sport bjöd på bra boxplay och framfusigt spel i sin öppningsmatch i Pitsiturneringen. Men Pelicans avgjorde i matchens sista minut.

Sport öppnar försäsongen i Raumo – "Vi är i bra form"

Sommarvärmen har inte på långt när hunnit mattas av, men likväl är det dags att varva i gång uppladdningen inför FM-ligan. Sports nya tränare Ari-Pekka Pajuluoma ser Pitsiturneringen som ett bra tillfälle att utvärdera spelarna individuellt.

Sport värvar kanadensiskt

Sport kommer med spelarnyheter. Örnarna värvar en kanadensisk anfallare med erfarenhet av NHL och AHL. Kontraktet gäller säsongen 2018–2019.

Sportfostrade centern till norska mästarna

Efter sex säsonger i svenska högstaserien SHL flyttar Niklas Fogström till norska ligan.

Korsnäs FF leder serien: "Vi talar inte om det"

Korsnäs FF har fått en bra start på division 3-säsongen med endast en plump i protokollet. I söndags tog ändå lagets cupäventyr slut när Atlantis FC vann med 0–3 i Korsnäs.

Korsnäs cuptåg stannade mot Atlantis

Två division 3-lag gjorde upp om en kvartsfinalplats i fotbollens Regions Cup på söndagen. Till slut hade Korsnäs FF förlorat mot Atlantis FC.

Unga Sport-anfallaren tvingas avsluta karriären

21-åriga yttern Jesse Rantamäki tvingas avsluta karriären på grund av hälsoskäl.

Erik Riska fortsätter som kapten – kommande säsong är hans tionde med Sport

På torsdagseftermiddagen presenterade Sport lagets kaptener för den kommande säsongen.

Tomek Valtonen om nya jobbet: Bredare än att vara ligatränare

I en intervju med Yle berättar Sports tidigare tränare Tomek Valtonen att Polen, där han ska börja jobba, är ett land vars ishockey stagnerat. Nu ska han vara med och ändra på det.

Valtonen till Polen

Förre Sport-tränaren Tomek Valtonen, 37, är klar som tränare för Polens landslag samt klubben Podhale Nowy Targ i den polska ligan.

Sport inleder ligasäsongen mot Pelicans

Sport inleder nästa säsong i FM-ligan med en hemmamatch.


Division 3 Vasa-/MÖ-distriktet

# Lag S MS P
1 VPS-j Akatemia 21 35 53
2 FC Kiisto 21 35 49
3 Korsnäs FF 21 35 49
4 KPS 21 6 32
5 Sporting 21 6 28
6 Sundom IF 21 5 28
7 KPV Akatemia 21 -1 28
8 VPV 21 2 24
9 I-JBK 21 -17 23
10 Esse IK 21 -16 21
11 Virkiä 21 -37 16
12 PeFF 21 -53 6

Senaste resultat

22 september kl 17:00 Esse IK - Sporting 2-3 Läs mer
VPV - Virkiä 3-2 Läs mer
21 september kl 18:30 KPV Akatemia - I-JBK 1-3 Läs mer
VPS-j Akatemia - KPS 3-1 Läs mer
20 september kl 19:00 FC Kiisto - PeFF 9-0 Läs mer

Spelschema

29 september
I-JBK - Sundom IF kl 14:00
Korsnäs FF - VPS-j Akatemia kl 14:00
Virkiä - Esse IK kl 14:00
Sporting - KPV Akatemia kl 14:00
PeFF - VPV kl 14:00

Skytteliga

Spelare Lag Mål
Elockhukwu Ozumba Sporting 21
Lauri Karri FC Kiisto 19
Momodou Sarr VPS-j Akatemia 18
Atte Henttu KPS 17
Kevin Storfors Korsnäs FF 14
Jeremias Ketonen VPV 13
William Tuisku FC Kiisto 12
Daniel Geisor I-JBK 11
Leonid Grines Korsnäs FF 11
Antti Julin Virkiä 10
Jesse Kankaanpää VPS-j Akatemia 8
Matias Tiiro VPV 8
Miika Asunmaa Virkiä 8
Benjamin Lehmann I-JBK 7
Jeremias Klemets Esse IK 7
Aleksi Kangasvieri KPS 6
Alexander Kronholm Sundom IF 6
Arttu Happonen Virkiä 6
Blendi Boshnjaku Korsnäs FF 6
Ludwig Siegfrids Sundom IF 6
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.