Två lag med fina sviter – nu möts Odense och Bröndby

Avspark

Odense och Bröndby är båda i god form inför matchen i Danmark Superligaen herr i fotboll på söndagen. Odense har sju och Bröndby åtta matcher i rad med poäng. Odense har sju matcher i rad utan förlust inför mötet med tiondeplacerade Bröndby. Bröndby har en svit på åtta matcher utan förlust inför mötet med fjärdeplacerade Odense.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för Bröndby på hemmaplan, 2-0.

Bröndby är starka på bortaplan, och har två segrar på sju försök i serien.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Danmark Superligaen

# Lag S MS P
1 Nordsjälland 22 18 43
2 FC Köpenhamn 22 23 42
3 Viborg 22 7 37
4 Århus 22 6 35
5 Randers 22 -2 32
6 Bröndby 22 -2 30
7 Silkeborg 22 -1 29
8 Midtjylland 22 3 28
9 Odense 22 -11 28
10 Horsens 22 -11 23
11 Lyngby 22 -15 16
12 Ålborg 22 -15 15

Relaterade artiklar

1–0-seger för Århus mot Odense – Patrick Mortensen matchhjälte

Århus vann hemmamatchen mot Odense i Superligaen i fotboll med 1–0. Matchens enda mål stod Patrick Mortensen för i första halvleken.

Patrick Mortensen stod för Århus avgörande mål efter 38 minuter.

Segern var Århus fjärde på de senaste fem matcherna.

Det här var Århus sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Odenses tredje uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången betyder att Århus slutar på fjärde plats i tabellen, och Odense på nionde plats. Århus är klart för slutspel.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nordsjälland säkrade seriesegern efter 2-1 mot Bröndby

Nu är det klart. Nordsjälland är seriesegrare i Superligaen i fotboll. Det efter seger mot Bröndby hemma på Right to Dream Park med 2-1 (0-1). Bröndby slutar på sjätte plats i tabellen.

Ernest Nuamah stod för Nordsjällands avgörande mål på övertid.

Trots förlusten blev Bröndby klart för slutspel i och med de övriga resultaten i serien.

Matchen förblev jämn målmässigt till Bröndby tog ledningen i 39:e minuten, genom Hakon Evjen. Direkt efter pausen slog Ernest Nuamah till och kvitterade för Nordsjälland.

Det matchavgörande målet kom på övertid, när Ernest Nuamah återigen slog till och gjorde 2-1 för Nordsjälland. Nuamah fullbordade därmed lagets vändning.

Nordsjälland har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 9–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bröndby har tre vinster och två förluster och 9–6 i målskillnad. Det här var Nordsjällands fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Bröndbys tredje uddamålsförlust.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ohi Omoijuanfo och Nicolai Vallys avgjorde hemma mot Silkeborg

Det blev en uddamålsseger för Bröndby i matchen mot Silkeborg i Superligaen i fotboll på söndagen. Laget vann med 2-1 (1-0) hemma på Brøndby Stadium. Ohi Omoijuanfo stod för Bröndbys avgörande mål efter 79 minuter.

Matchen var mållös till Bröndby tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel, genom Nicolai Vallys.

I 66:e minuten slog Oliver Sonne till, och kvitterade för Silkeborg.

Ohi Omoijuanfo gjorde det matchavgörande målet i 79:e minuten.

Bröndby har tre segrar och två förluster och 8–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Silkeborg har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 4–9 i målskillnad. Det här var Bröndbys femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Silkeborgs sjätte uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Bröndby på fjärde plats i tabellen, och Silkeborg är på sjunde plats.

På söndag 19 mars 16.00 spelar Bröndby borta mot Nordsjälland, och Silkeborg hemma mot Midtjylland.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Odense vann till slut – efter fem matcher i rad utan seger

Odense är tillbaka i vinnarspåret igen i Superligaen i fotboll. Detta efter seger, 2-1 (1-0), mot Ålborg hemma på Nature Energy Park. Det var första segern efter fem matcher i rad utan seger.

Matchen förblev jämn målmässigt till Odense tog ledningen i 33:e minuten, genom Bashkim Kadrii.

Direkt efter pausen gjorde Franco Tongya mål och ökade lagets ledning.

Reduceringen till 2-1 kom i 90:e minuten, när Daniel Granli slog till och gjorde mål för Ålborg. Mer än så blev det dock inte för Ålborg.

Odense har en seger, två oavgjorda och två förluster och 7–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ålborg har en oavgjord och fyra förluster och 2–9 i målskillnad. Det här var Odenses femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ålborgs sjunde uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Odense på sjunde plats i tabellen, medan Ålborg är på elfte plats.

Nästa motstånd för Odense är Århus. Ålborg tar sig an Randers hemma. Båda matcherna spelas söndag 19 mars 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Alfred Finnbogason målskytt när Lyngby sänkte Bröndby

Målet i andra halvleken blev matchens enda när Lyngby vann med 1-0 (0-0) hemma mot Bröndby i Superligaen i fotboll.

Alfred Finnbogason stod för Lyngbys avgörande mål efter 63 minuter.

Båda lagen har nu två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, Lyngby med 4–5 och Bröndby med 7–6 i målskillnad. Förlusten var Bröndbys andra uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Lyngby sist i serien, och Bröndby är på sjunde plats.

Lyngby tar sig an Midtjylland i nästa match borta söndag 12 mars 15.00. Bröndby möter samma dag 19.00 Silkeborg hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ohi Omoijuanfo matchhjälte för Bröndby borta mot Midtjylland

Bröndby vann i Superligaen i fotboll med 1-0 (0-0) mot Midtjylland på bortaplan.

Ohi Omoijuanfo stod för Bröndbys avgörande mål efter 57 minuter.

Midtjylland har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 5–3 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bröndby har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 10–7 i målskillnad. Det här var Midtjyllands andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bröndbys fjärde uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Midtjylland på sjätte plats i tabellen, och Bröndby är på femte plats.

Nästa motstånd för Midtjylland är Ålborg. Lagen möts måndag 6 mars 20.00 på Aalborg Portland Park. Bröndby tar sig an Lyngby borta söndag 5 mars 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Odense fick se den obesegrade sviten ta slut efter 2-4 mot Nordsjälland

Nordsjälland tog emot Odense hemma på Right to Dream Park på fredagen, och efter tio matcher som obesegrat blev det till slut förlust för Odense i Danmark Superligaen herr i fotboll. Matchen slutade 4-2 (1-1).

Det var nionde matchen i rad utan förlust för Nordsjälland.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän Nordsjälland tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Wahid Faghir.

Odense kvitterade till 1-1 strax före halvtidsvilan, genom Mads Frökjaer-Jensen.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Wahid Faghir träff ännu en gång och gav Nordsjälland ledningen.

I den 72:a minuten ökade Ernest Nuamah ledningen på pass av Mads Hansen.

Emiliano Marcondes ökade Nordsjällands ledning med knappa kvarten kvar.

4-2 kom i 86:e minuten genom ett självmål.

Med tre omgångar kvar är Nordsjälland i serieledning, medan Odense är på sjunde plats.

Söndag 5 mars möter Nordsjälland Silkeborg borta 15.00 och Odense möter FC Köpenhamn borta 19.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nicolai Vallys tremålskytt i Bröndbys seger mot Horsens

Nicolai Vallys stod för ett hattrick när Bröndby besegrade Horsens på hemmaplan med 5-2 (1-2) i Danmark Superligaen herr i fotboll. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Ohi Omoijuanfo och Daniel Wass, målet för Horsens gjordes av Moses Oponde. Ett av Horsens mål var ett självmål.

Bröndby har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 11–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Horsens har två vinster, en oavgjord och två förluster och 13–13 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Bröndby på åttonde plats i tabellen, medan Horsens är på tionde plats.

Måndag 27 februari 20.00 spelar Bröndby borta mot Midtjylland. Horsens möter Viborg hemma på CASA Arena söndag 26 februari 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Odense svårslaget – tionde matchen i rad med poäng efter 0-0

Matchen slutade 0-0 när Odense tog emot Randers på Nature Energy Park. Det betyder att Odense gick obesegrat från planen för tionde matchen i följd i Danmark Superligaen herr i fotboll.

Matchen blev den åttonde i rad utan seger för Randers.

Odense har två segrar och tre oavgjorda och 9–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Randers har två oavgjorda och tre förluster och 1–9 i målskillnad. Det här var Odenses sjunde oavgjorda match den här säsongen.

Med fyra omgångar kvar är Odense på femte plats i tabellen, och Randers är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Odense är Nordsjälland. Lagen möts fredag 24 februari 20.00 på Right to Dream Park. Randers tar sig an Lyngby hemma söndag 26 februari 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

3-3 för Odense – nionde matchen i rad utan förlust

Det blev 3-3 (2-2) mellan Horsens och gästande Odense när lagen möttes på CASA Arena på söndagen. Det innebär nionde matchen i rad utan förlust för Odense i Danmark Superligaen herr i fotboll.

Odense började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara tre minuter slog Emmanuel Sabbi till.

Laget ökade också ledningen till 0-2 i 18:e minuten, genom Yankuba Minteh på pass av Emmanuel Sabbi.

I 33:e minuten nätade Aron Sigurdarson, och reducerade åt Horsens.

Horsens kvitterade till 2-2 i 36:e minuten, genom Thomas Santos. Direkt efter pausen gjorde Thomas Santos mål ännu en gång och gav Horsens ledningen.

I 55:e minuten nätade Issam Jebali, framspelad av Emmanuel Sabbi och kvitterade för Odense. 3-3-målet blev matchens sista.

Odenses Emmanuel Sabbi stod för tre poäng, varav ett mål.

Horsens har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Odense har två vinster och tre oavgjorda. Det här var Horsens fjärde oavgjorda match den här säsongen.

Det här betyder att Horsens är kvar på nionde plats, och Odense stannar på femte plats, i tabellen.

I nästa match möter Horsens Bröndby borta och Odense möter Randers hemma. Båda matcherna spelas söndag 19 februari 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}